xcounter
Calendar Icon

​Як написати лабораторну роботу по фізиці

21.05.2020 15:50 (Оновлено 21.05.2020 в 15:54)

Лабораторна робота по фізиці – це можливість для студента закріпити пройдений раніше теоретичний матеріал на практиці, познайомитись з сучасним обладнанням, навчитись правильно робити вимірювання та обробляти результати таких вимірів. Лабораторні роботи допомагають зробити навчальні будні більш цікавими та захоплюючими, залишаючи в пам’яті студента важливі практичні навички для подальшого поглиблення у навчання.

Для того, щоб написати правильну лабораторну роботу по фізиці, студент повинен в першу чергу пройти теоретичну частину того матеріалу, який буде висвітлюватись у лабораторній роботі. Найчастіше студент проходить цей матеріал з викладачем, виконує домашнє завдання за темою або опрацьовує потрібний теоретичний матеріал самостійно. В деяких лабораторних роботах викладачі вказують посилання на сайти або підручники, які можуть допомогти в подальшому виконанні роботи.

Кожна лабораторна робота має певну структуру і план, за яким повинен рухатись студент. Цей план варіюється в залежності від предмету, за яким студент робить лабораторну роботу. Лабораторна робота по фізиці має таку структуру:

  1. Назва лабораторної роботи.
  2. Мета роботи.
  3. Задача, яка поставлена перед студентом.
  4. Прилади, які будуть використовуватись під час роботи.
  5. Теоретична частина (тут студент вказує основні поняття та закони, на які він спирається для виконання завдання). Теоретична частина повинна займати не більше одного аркуша паперу. В цій частині можуть бути закони та положення, які є основою досліджуваного фізичного явища, та фізична формула з поясненням позначень.
  6. Опис методів вимірювання, якими користується студент.
  7. Таблиця для внесення отриманих результатів та показів вимірювальних пристроїв.
  8. Висновки.

Де проходить лабораторна робота

Найчастіше лабораторну роботу студенти виконують в аудиторії чи спеціальній лабораторії, якщо така є в учбовому закладі. Місце виконання лабораторної роботи буде залежати від її складності. Викладач може розділити студентів на групи, або студенти можуть працювати самостійно з його допомогою. Також потрібно дотримуватись правил техніки безпеки та акуратно використовувати пристрої та прилади, з якими доводиться працювати.

Як оформити лабораторну роботу?

  1. На титульному листі студент вказує ФІО, кафедру, тему, вуз, місто та дату виконання роботи. Як правильно оформлювати ці дані та на якому аркуші (звичайному чи спеціалізованому), можна дізнатись у викладача. Інколи студентам видають спеціальні методичні вказівки, в яких прописані основні правила оформлення різного типу робіт.
  2. Основна частина – студент вказує мету, задачу, прилади та теоретичну частину.
  3. Хід роботи. По завершенню теоретичної частини, студент робить підзаголовок «Хід роботи» та починає описувати свої практичні дії, обчислення, будує графіки та таблиці.
  4. Висновок, який робить студент на основі виконаної роботи.
  5. Список літератури. Інколи викладач вимагає вказати в лабораторній роботі, якими саме теоретичними матеріалами користувався студент.

Найчастіше у студентів виникає складність у написанні висновку для роботи, особливо у лабораторних роботах по фізиці та роботах з інших точних наук. Основною помилкою є те, що студенти використовують для описання висновку інформацію з мети чи задачі, вказаних на початку роботи. Це може суттєво занизити оцінку, тому до висновку потрібно ставитись серйозно. Краще, якщо студент використає для опису висновку діловий чи науковий стиль письма та дасть опис проведених досліджень. Не потрібно сильно розтягувати висновок, лише лаконічно підвести підсумок виконаної роботи.

Інколи можна користуватись допомогою онлайн-ресурсів, таких як studentshare.org, де можна замовити опис теоретичної частини чи виконання лабораторної роботи різної складності у повному обсязі. На таких ресурсах допоможуть оформити, описати та правильно закінчити лабораторну роботу по фізиці.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини