xcounter
Calendar Icon

Як перетворити iPhone 14 Pro Max на потужну ігрову станцію

Apple відомі тим, що добре оптимізують свої пристрої. Нове покоління iPhone ідеально синхронізовано в плані апаратного й програмного забезпечення, що робить їх відмінним рішенням для ігор. Але для завзятого геймера немає нічого ідеального, і додати трохи більше FPS в іграх можна завжди. У нашому гайді ми зібрали поради, як налаштувати iPhone 14 Pro Max для ігор та поліпшити продуктивність.

Дії, які підвищують продуктивність

Смартфони Apple поставляються з потужним «залізом», проте робота операційної системи може зменшити кількість кадрів під час ігрових сесій. Розглянемо, як можна уникнути проблем з iOS:

  1. Оновіть iPhone до останньої версії. У нових версіях ПЗ Apple виправляє помилки, з якими можна зіткнутися в іграх. Після оновлення ви помітите, що кількість затримок та лагів зменшилася. Це стало можливим тому, що оновлення усувають збої та інші внутрішньоігрові помилки.
  2. Очистьте сховище iPhone. Важкі тайтли вимагають надмірного обсягу пам'яті, аж до декількох гігабайтів. Рекомендується, щоб вільний простір в пам'яті Айфон 14 Про Макс завжди становив більше ніж 15% від загального обсягу пам'яті. Це забезпечує оптимальну продуктивність в іграх та покращує загальну працездатність смартфона.
  3. Видаліть дані кешу. Всі ігри зберігають дані, з часом кеш накопичується та викликає помилки. Це уповільнює продуктивність у грі, що є причиною лагів та низького FPS. Щоб очистити кеш-дані, потрібно видалити гру та завантажити її знову.
  4. Очистьте оперативну пам'ять iPhone. Програми у фоновому режимі інтенсивно використовують RAM. Що більше оперативної пам'яті доступно, то швидше відбувається обробка даних та працює смартфон. Щоб не чекати, поки iPhone сам вивантажить непотрібні додатки, краще зробити це самостійно. Для цього потрібно вимкнути та увімкнути смартфон.

Що потрібно зробити, щоб уникнути перегріву

Коли смартфон довго знаходиться під навантаженням, то починає грітися та скидає частоти. Це негативно впливає на ігрову сесію. Ці поради знижують ризик нагріти iPhone до критичного стану:

  • Зменшення яскравості – при високій яскравості смартфон відчуває додаткове навантаження та не може ефективно розсіювати тепло, зниження яскравості зменшує нагрів.
  • Відключення зарядного пристрою – адаптер нагріває акумулятор і підвищує температуру всього пристрою. Якщо смартфон не заряджати під час гри, можна знизити температуру на кілька градусів.

Опціонально можна зняти чохол з телефону. Через те, що кейс створює додатковий шар, який утримує тепло, це призводить до перегріву.

Налаштування для безперервної ігрової сесії

Дзвінки та повідомлення відвертають увагу від ігрового процесу. В iOS 16 можна налаштувати сповіщення з просунутим режимом «Фокусування». Окремий ігровий профіль зі списком дозволених контактів — відмінне рішення, щоб не пропускати важливі повідомлення та не відриватися від гри через дрібниці. Якщо ви хочете повністю зануриться в ігрову сесію, можна активувати режим «Не турбувати».

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини