xcounter
Calendar Icon

Кредит онлайн в Україні: за та проти

21.11.2022 12:42 (Оновлено 21.11.2022 в 12:43)

Наразі багатьом громадянам України доводиться вдаватися до послуг мікрофінансових організацій. Вимушене переміщення країною, оплата необхідних послуг та купівля товарів потребує чимало коштів, які зараз дуже складно знайти. Рятівним колом у такій складній ситуації стали мікрофінансові організації, які пропонують українцям послуги мікрокредитування.

Кредит онлайн суттєво відрізняється від банківського кредиту та має свої “за” та “проти”.

Переваги співпраці з мікрофінансовими організаціями:

  • ДоступністьНа відміну від банківських організацій більшість компаній оформляють моментальну позику в режимі онлайн. Це дозволяє подати заявку в будь-який час, навіть не виходячи з дому. У МФО немає вихідних та святкових днів, послуги надаються за фактом їхньої необхідності.
  • Мінімум необхідної документаціїМікрофінансовим організаціям немає потреби питати з потенційного клієнта величезний стос важливих паперів. Більшість компаній не вимагає надати довідки про доходи та витрати або документ з місця роботи. Документами, необхідні для оформлення кредиту онлайн, є паспорт громадянина України та ідентифікаційний код. У більшості організацій також можна зареєструвати Особистий Кабінет за допомогою BankID, що дозволить автоматично внести необхідні документи із програми "Дія" або наявного інтернет-банкінгу.
  • Дуже високий шанс схвалення кредитуЯкщо потенційний позичальник має погану кредитну історію або відсутнє постійне джерело доходу, МФО, на відміну від банків, не вважають такі показники перешкодою для видачі позики. Лояльність проявляється також щодо до студентів та пенсіонерів.
  • ШвидкістьМікрофінансові організації видають гроші дуже швидко, не вимагаючи відвідувати офіс або відділення. Оформлення та подання заявки займає не більше 20 хвилин, а кошти перераховуються на кредитну картку позичальника моментально після підписання кредитного договору.
  • Кредит онлайн на будь-яку карткуОформити заяву та отримати гроші на картку – зручно та просто, але ще простіше, коли є можливість оформити кредит онлайн на будь-яку картку банку України з платіжною системою Visa або MasterCard.
  • Програма лояльності для нових та постійних клієнтівНові клієнти більшості організацій отримують можливість оформити перший "пробний" кредит онлайн під 0%, а постійні - хороші знижки та додаткові промокоди на кожний кредит.
  • Великий вибір способів погашення заборгованостіМікрофінансові організації видають позики переважно на картку, але деякі пропонують отримати кредит готівкою в офісі. Варіацій погашення заборгованості ще більше, починаючи з автоматичного списання з прив'язаної картки та закінчуючи оплатою кредиту у касі будь-якого банку України.

Якщо ж говорити за недоліки мікрокредитування, варто зауважити:

  • Високі відсоткові ставкиВибираючи кредит, процентна ставка в 1-3% здається зрозуміло привабливою. Лише у разі банківських кредитів, ставка у 17-20% є річною, коли у МФО 1-3% є щоденною.
  • Високі та суворі штрафи у разі простроченняСпівпраця в режимі онлайн є досить ризикованою не тільки для клієнта, але і для самої організації. у разі несвоєчасного погашення планового платежу клієнт, так чи інакше, ризикує потрапити під штрафні санкції.
  • Відсутність страхування

Банки надають страхування у разі хвороби чи непрацездатності, у якому певний час позичальник звільняється від штрафів за несвоєчасне внесення планового платежу. У МФО послугу страхування не передбачено, тому виплачувати мікрокредит доведеться у будь-якому випадку.

  • Маленькі суми на невеликий термінМаксимальний термін кредитування в МФО вбирається у 1-1,5 року, як у банках максимальний термін кредитування може коливатися від 1 року по 20 років.
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини