Скляні атріуми та тераси — як технології Aestech додають відчуття краси та безпеки на вулиці

24.11.2022 в 07:34 | Игорь Блохин, джерело: «Facenews»

Безпека учасників міського простору прямо залежить від архітектурних рішень. Чому тераси це не тільки приємний бонус, а й важлива складова комфортного життя міста? І які технології для них пропонують українські інженери?

У XXI столітті та багато століть наперед людське відчуття безпеки спиратиметься на давні інстинкти. Що більший простір може охопити наше око, що більше ми знаємо про навколишнє середовище, то комфортніше себе почуваємо.

Недарма в маленьких містечках нижчий рівень злочинності. Там усі на виду, і правило «що люди скажуть» діє ефективніше, ніж перспектива бути затриманим.

Натомість у великих містах повно незнайомців. Для жителя мегаполіса зустріти навіть у власному під’їзді незнайому людину — норма. У таких умовах успіх району та міста визначається тим, наскільки комфортно людині серед незнайомців: вона має їх бачити. Завдання урбаністів та архітекторів — створювати простір з меншою кількістю точок потенційної загрози, з більшою прозорістю та легкістю.

Як зробити простір привітним

Найкраще рішення — пом’якшені межі громадського простору. Це атріуми та тераси, активні перші поверхи, зелені зони перед будинком. Вони є перехідним елементом між будівлею та вулицею, розширюють огляд, додають «повітря» в сприйняття міста.

Щоб зрозуміти цінність прозорості, згадайте закриті ролетами вікна магазинів. Яку із зон хочеться оминати, а де приємно сповільнити крок, щоб розгледіти всі деталі?

Навіть якщо перехожий не бачить мешканців будинку, вогні у квартирах чи офісах говорять: там є люди. Це важливий аспект сприйняття безпеки. З цих же міркувань власникам крамниць на першому поверсі краще залишати вітрини прозорими й за можливості освітленими.

Відкриті літні, ергономічні організовані тераси додають затишку в місто. Але й засклену терасу можна зробити теплою та естетичною — якщо використати нові технології. Саме такі пропонують українські інженери з компанії Aestech, що входить у холдинг TECHIIA.

Як обрати скління для тераси чи атріума

Старі технології скління, на жаль, не дають розкрити весь потенціал світлопрозорих конструкцій. Склопакетам, до яких ми звикли, потрібні металеві опори для кріплення. І ось суцільна скляна стіна тераси перекреслена стійками. Це псує огляд, знижує відчуття безпеки, а ще й впливає на рахунки власників тераси — адже через метал у її фасаді «витікає» тепло взимку та прохолода влітку.

Але розробка Aestech — склопакет підвищеної міцності — не потребує видимих опорних елементів. З нею можна робити величезні склопакети — до 19, а в скорому майбутньому й до 25 квадратних метрів. А з’єднувати їх у єдину скляну стіну буде лише тонкий прошарок герметику.

Інженери відмовилися від старого кріплення шарів скла між собою, коли лише перше (вуличне) приймає на себе вітрове навантаження. Запатентована технологія передбачає жорстке склеювання шарів скла між собою, щоб склопакет набув властивостей труби. Використовують для цього композитне рішення з використанням матеріалу майбутнього — пултрузією.

Нова технологія покращує естетику скляних терас і атріумів: відсутність перетинок — приємний бонус для ока та економія на обігріві та охолодженні тераси. На додачу величезний склопакет, який тримає себе сам, пропускає більше світла, дарує щедрий візуальний досвід як мешканцю будівлі, так і перехожому. Рівень безпеки на вулиці завдяки цьому непомітно, але значно зростає.

Читайте FaceNews в Google Новости

Популярные видео на YouTUBE

ГУР показало відео вуличних боїв у Вовчанську (відео)
Нападник на Фіцо пояснив свої мотиви (відео)
Ролик про військового ЗСУ, який "відправив всю свою сім'ю на війну", зняли в РФ (відео)
Окупанти взяли в полон цивільних жителів Вовчанська (відео)
У Санкт-Петербурзі виникла масштабна пожежа (відео)
У Броварах затримали кримінального авторитета, який плював та погрожував зброєю поліцейським (відео 18+)
В російському Бєлгороді сталися вибухи та пожежі (відео, фото)
У Києві врятували чоловіка, якому притиснуло голову автомобілем (відео)
Все видео

Лента новостей

Якими способами можна оновити свої дані в ТЦК пояснили в Міноборони (інфографіка)
🕑 1 годину 17 хвилин тому
Україна зупинить будь-який великий російський прорив - Зеленський
🕑 9 годин 54 хвилини тому
У Києві чоловік зарізав свого брата (відео, фото)
🕑 22 години 17 хвилин тому
Кількість загиблих і постраждалих у Харкові знову зросла, місто від диму аж чорне (фото)
🕑 вчора
Ф'юрі зірвав дуель поглядів з Усиком (відео)
🕑 вчора
В Хмельницькому на пожежі врятували дитину та котика (відео)
🕑 вчора
У Києві демонтували "храм-МАФ" біля Десятинної церкви (фото)
🕑 вчора
Герой-прикордонник відкрив матч фіналу Кубку України з футболу (відео)
🕑 вчора
Энтоні Блінкену показали в Україні виробництво FPV-дронів (фото)
🕑 вчора
Оригинальная игра Counter-Strike вышла в 1999 году как модификация для игры Half-Life
🕑 позавчора
Де найкраще слідкувати за біржами криптовалют
🕑 позавчора
Усик провів відкрите тренування перед історичним боєм (відео, фото)
🕑 позавчора
У Києві п'яний водій протаранив відбійник (відео)
🕑 позавчора
У Києві студент обікрав скриньку для збору грошей на ЗСУ (фото)
🕑 позавчора
У Харкові група верхолазів ліквідувала наслідки обстрілів (відео)
🕑 позавчора
Все новости