xcounter
Calendar Icon

Фʼючерсна торгівля WhiteBIT із кредитним плечем: як обрати стратегію

23.02.2023 16:39 (Оновлено 23.02.2023 в 19:04)

Торгівля криптовалютними фʼючерсами на світовому ринку криптовалют представлена у двох формах — звичайна та безстрокова. Українська біржа криптовалют WhiteBIT, яка входить у топові міжнародні рейтинги, це перша криптобіржа, створена в Україні, яка реалізувала функціонал спотової, маржинальної та фʼючерсної торгівлі. Фʼючерсна водночас має характер «безстрокової» та може бути використана в контексті страхування ризиків на спотовому ринку.

Що таке безстрокова фʼючерсна торгівля

Щоб розібратися в цьому питанні, треба зрозуміти, якою є звичайна, представлена фʼючерсна торгівля.

За своєю суттю це вираження позиції трейдера щодо зростання чи падіння вартості активу в майбутньому. За механікою це укладання угоди між двома сторонами — біржею та трейдером — із визначеною ціною та кількістю на момент експірації контракту. Відповідно, якщо трейдер вважає, що біткоїн зростатиме в ціні, він відкриває довгу позицію із датою виконання, скажімо, за місяць.

Конкретні строки експірації набагато підвищують ризики торгівлі ф’ючерсними контрактами. Наочним прикладом того, що звичайна ф’ючерсна торгівля може бути ризиковою, є біткойн. Головний висновок, який можна зробити після аналізу монети неозброєним поглядом — вона знаходиться в негативній боковій корекції. Але вартість біткоїна тільки в період листопад-грудень коливалася від $15,5 тис. до $18,3 тис. за одиницю. Можна собі уявити, якими могли бути збитки людей, що робили ставку на зростання активу.

Біржа криптовалют WhiteBIT

Біржа криптовалюти WhiteBIT не обмежує користувачів фіксованою датою виконання контракту. Отже, можна відкривати позицію та утримувати її необмежену кількість часу доти, поки трейдерові не стане вигідно її закривати. Також головна біржа криптовалюти в Україні реалізувала механізм кредитного плеча на власному фʼючерсному ринку.

Стратегії торгівлі на безстроковому фʼючерсному ринку WhiteBIT

Окрім відсутності строків виконання угоди, міжнародна біржа криптовалют WhiteBIT надає можливість виходити на ринок фʼючерсів із запозиченими коштами. Отже, можна, наприклад, страхувати свої вкладання на спотовому ринку.

Скажімо, ви купили біткоїн на $1000. Якщо він буде зростати в ціні, то кількість ваших активів буде пропорційно зменшуватися. Якщо паралельно відкрити коротку позицію на фʼючерсному ринку (це ставка на пониження ціни), вклавши власні $100 із кредитним плечем 10х, ви підстрахуєте себе, водночас ризик зменшиться всього до $100. Й у разі, якщо ринок дійсно падатиме, криптопортфель інвестора залишатиметься обʼємним.

Платформа допомагає трейдерам робити обʼєктивні висновки щодо відкритої позиції з криптовалюти. Біржа WhiteBIT досягає цього за допомогою механізму, що не дає вартості активів на фʼючерсному ринку відрізнятися від цін на спотовому.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини