xcounter
Calendar Icon

Як обрати генератор для дому?

02.03.2023 19:09 (Оновлено 02.03.2023 в 19:09)

Ситуація з енергопостачання й досі залишається складною. Хоча наші найкращі енергетики працюють, щоб кожного дня відновлювати нашу енергетичну інфраструктуру, але це займає багато часу, бо руйнувань багато. Щоб залишатись завжди зі світлом українці скуповують всю техніку для енергетичної автономії. Найефективнішим джерелом електроенергії залишаються генератори. Ми запитали у фахівців магазину OLVENT.UA про основні проблеми у виборі генератора. Тому в цій статі ми хочемо навести 3 основні питання які потрібно враховувати при покупці генератора.

Який генератор обрати: однофазний чи трьохфазний?

Відповідь на це питання просте, якщо Вам потрібно живлення для трьохфазної техніки – то звичайно беріть трьохфазний генератор. Але такі генератори дорожче і більш вибагливі до умов експлуатації. Тому, якщо на момент виключення світла Ви можете обійтись без використання трьохфазної техніки – беріть однофазний генератор.

Як підібрати генератор за потужністю?

Для того, щоб визначити скільки кіловат має видавати генератор – порахуйте сумарну потужність всіх приладів, які Ви хочете живите від генератора. При цьому беріть до уваги, що номінальна потужність наприклад глибинного насосу може бути 500 Вт, але пусковий струм 1500 Вт, втричі більше. При розрахунку беріть до уваги саме пусковий струм. Знайти показники потужності ви можете на самих приладах або в технічному паспорті. Таблиця коефіцієнтів номінальної потужності техніки подана нижче, але за точною інформацією дивіться власні прилади.

Як підібрати генератор за потужністю?

Який генератор краще бензиновий чи дизельний?

Зазвичай покупці обирають тип палива генератора відповідно до типу палива, який вони використовують у своєму авто, якщо воно є. Але тут варто зрозуміти, що дизельні генератори відрізняються від бензинових конструкцією двигуна, умовами запуску взимку і іншим чинниками. Дизельні генератори витрачають менше палива, але рівень шуму від роботи вище і ціна на генератори дизельні більша за рахунок складної конструкції двигуна. Бензинові генератори мають просту конструкцію, легше заводяться взимку та більш ремонтопридатні.

Який генератор краще бензиновий чи дизельний?

Генератор з ручним стартом чи електричним стартом?На сьогодні існують три види запуску генератора: ручний стартер, електростартер та автоматичний стартер. Розглянемо їх трохи детальніше.

  1. Ручний стартер. Запуск двигуна генератора відбувається за допомогою тросика стартера. Щоб завести Вам потрібно декілька разів смикнути за стартер і двигун запуститься. Такий вид запуску є найбільш поширеним та бюджетним варіантом.
  2. Електростартер. Генератор має в комплект ключ запуску, як у звичайного автомобіля. Щоб завести генератор Вам потрібно повернути ключ у положення запалення. В генераторах з електростартером стоїть додатково акумулятор, який необхідний для його роботи. Якщо цей акумулятор розрядиться, то має бути ручний стартер, яким Ви можете завести генератор вручну і підзарядити цей акумулятор. Цей тип стартеру дорожче, але й більш комфортний у користуванні. Як запустити генератор з електростартером – дивіться на відео:
  3. Автоматичний стартер. Цей тип стартеру автоматично запускає генератор при відключенні світла. Такий тип використовується у більше потужних та дорогих генераторів. Які використовують для великих підприємств, ресторанів, автозаправних станцій тощо.

Де купити генератори?

Сподіваємось, що Ви знайшли щось корисне в нашій статі і це допоможе Вам у виборі генератора. Дякуємо інтернет магазину OLVENT за допомогу у написання цього матеріалу. Якщо Вам потрібно купити генератор – Ви можете купити його на їх сайті olvent.ua. У них великий вибір генераторів під різні потреби, безкоштовна доставка по Україні та низькі ціни.

Вони думали, що можуть нас зламати, але навіть не здогадувались, що українці просто придбають всі генератори в світі.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини