xcounter
Calendar Icon

Як відкрити свій бізнес з нуля в Україні: юридична допомога Dextra Law

Якщо ви плануєте відкрити свій бізнес з нуля, правильно оформити його у правовому полі та сплачувати податки згідно з законом, то ця стаття для вас. У ній фахівці компанії Dextra Law, яка надає юридичні послуги українським та іноземним компаніям, розповідають про ключові аспекти відкриття бізнесу для іноземних компаній в Україні.

Як вибрати організаційно-правову форму бізнесу

Під час вибору організаційно-правової форми бізнесу необхідно враховувати кількість людей, які збираються вести підприємницьку діяльність, з ким планує працювати підприємство, чим займатися, зважаючи на це та обирати систему оподаткування в кожному з випадків.

Існує декілька можливих форм бізнесу в Україні. Найбільш поширеними формами в Україні є:

  1. ФОП (ФОП) – громадянин, який веде підприємницьку діяльність. Може наймати співробітників, надає менше звітності, проте не може вводити в бізнес партнерів та відповідає за невиконаними зобов'язаннями всім своїм майном. Така форма підходить для оформлення невеликого бізнесу, наприклад перукарні, кафе, невеликої пекарні тощо.
  2. ТОВ – господарське товариство з вкладами одного та більше засновників. Усі партнери несуть матеріальні ризики у зв'язку з діяльністю компанії, обмежені сумою вкладу в статутний капітал. ТОВ може вести всі види діяльності, працювати як з юридичними особами, так і з ФОП.

Коли невеликому бізнесу варто обрати ТОВ:

  • необхідно об'єднати вклади двох і більше осіб;
  • планується масштабування та розвиток бізнесу;
  • заборонений для ФОП вид бізнесу;
  • очікуваний річний дохід вищий за 7 818 900 грн (на 2023 рік).

Також ТОВ підходить для організації дочірніх компаній/представництв іноземних компаній, які хочуть вести господарську діяльність в Україні, тому в цьому випадку власником бізнесу може бути нерезидент. До речі, це найпростіший спосіб інвестувати у нашій країні. Така форма організації бізнесу є найпопулярнішою для іноземних ІТ-компаній.

Про інші форми бізнесу, їх відмінності та переваги, нюанси реєстрації ви дізнаєтеся, звернувшись до юридичної компанії з обслуговування міжнародних компаній та національних підприємств Dextra Law.

Як відкрити свій бізнес з нуля в Україні

Як вибрати форму оподаткування

В Україні існує дві форми оподаткування: загальна та спрощена. Загальна форма передбачає сплату податку на прибуток 18%, а також додатково сплату різних податків залежно від виду бізнесу та рівня доходу. Спрощена форма оподаткування полягає у сплаті єдиного податку. Усього є 4 групи спрощеної форми, причому для ТОВ можна застосувати лише 3-ю та 4-у групи. Детальніше про форми оподаткування, а також про нюанси оподаткування під час воєнного стану ви можете дізнатися під час консультації в юриста.

Як вибрати КВЕД – вид діяльності

Національний класифікатор КВЕД-2010 використовується для позначення економічного виду діяльності, яким займатиметеся. Кожному підприємству надається певний код ЗЕД для внесення відповідної інформації про нього до Єдиного Державного Реєстру організацій та підприємств. Вибір коду КВЕД залежить від того, яким видом діяльності ви займатиметеся. Переконайтеся, що для вашої діяльності не потрібна додаткова ліцензія, як для продажу алкоголю, організації стоматологічного кабінету, наприклад.

Реєстрація підприємства

Зареєструвати підприємство можна у Центрах надання адміністративних послуг за місцем проживання або в нотаріуса. Подати заявку на ФОП можна також онлайн через портал Дія. На підтвердження реєстрації підприємства видається Виписка. Після реєстрації необхідно відкрити банківський рахунок та подати до податкової заяви про вибір групи оподаткування.

Щоб дізнатися більше про правові аспекти ведення бізнесу в Україні, звертайтеся за юридичною допомогою у Dextra Law.

Чому варто вибрати Dextra Law

Юридична компанія Dextra Law надає послуги з супроводу українського та іноземного бізнесу в Україні та некомерційних організацій. До сфери діяльності компанії входять питання:

  • реєстрації та організації діяльності таких підприємств та організацій;
  • працевлаштування та оподаткування;
  • реалізації міжнародної технічної допомоги;
  • інші юридичні послуги, зокрема судовий захист.

Dextra Law – компанія, що надає юридичні послуги іноземним компаніям та бізнесу в Україні, команда складається з компетентних юристів для некомерційних організацій, міжнародних компаній, українських підприємств із якісною експертизою за ключовими напрямами юриспруденції. Має у штаті адвокатів із 15-річним досвідом в українській юриспруденції та міжнародному праві. Тут вам підкажуть найкраще рішення, відповідно до закону, що швидко змінюється. Щоб замовити юридичні послуги, скористайтесь контактами на сайті компанії.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини