xcounter
Calendar Icon

LINK криптовалюта: все, що хотіли дізнатися про цифровий актив

06.03.2023 17:49 (Оновлено 06.03.2023 в 17:49)

Chainlink або LINK криптовалюта сьогодні вважається одним з найбільш популярних проєктів у криптовалютній індустрії. Під даним поняттям варто розуміти децентралізовану службу оракула, за допомогою якої можна надавати сторонні відомості розумним контрактам на базі ETH. Іншими словами принцип роботи LINK – зʼєднати блокчейн зі справжнім, реальним світом. Поговоримо більш детально про криптовалюту ЛІНК.

Криптовалюта LINK: огляд

Популярність LINK криптовалюти сьогодні залишається на досить високому рівні, що суттєво підвищує попит на транзакції з цим цифровим активом. У децентралізованого коїна є відкритий вихідний код, в якому використовується програмне забезпечення, що було спеціально розроблено учасниками даного проєкту.

За допомогою токенів постачальники сторонніх даних можуть отримувати стабільний дохід. При цьому чим продуктивніше ведеться діяльність постачальником інформації, тим більше можна отримати прибутку.

Інноваційна технологія LINK дозволяє не тільки отримувати гарний дохід на з’єднанні блокчейна з реальними постачальниками даних, але й суттєво підвищувати безпеку та прозорість інформації в смарт-контрактах. Саме тому сьогодні велика кількість користувачів криптовалютної індустрії зацікавлені у приєднанні до LINK мережи.

Даний цифровий актив не можна майнити, проте можливо купити, продати або обміняти на іншу криптовалюту на криптобіржі. Зберігати монети треба у програмних гаманцях, які розроблені спеціально для активів на базі Ефіру. Це значить, що тримати коїни ЛІНК можна у гаманці, що підтримує Ethereum.

Як працює платіжна мережа Chainlink, чим вона повʼязана з токенами LINK?

Важливо зрозуміти, що Chainlink використовує НОД для того, щоб зробити відомості, які пропонуються смарт-контрактам, дуже надійними і максимально достовірними, а процес безпечним. Наведемо приклад – розумному контракту потрібна інформація, тому відбувається відправка запиту на її отримання. Протокол реєструє відповідну подію та направляє запит НОДам.

Такий підхід дозволяє розумним контрактам отримувати інформацію з різних джерел, які проходять ретельну перевірку протоколом. Саме тому використання мережі дозволяє суттєво підвищити точність результатів, а також захистити smart-контракти від різних афер та хакерських атак.

Як мережа Chainlink повʼязана з криптовалютою LINK? Все просто такі криптовалюти зв'язку використовуються для внесення плати операторам, що надають необхідні дані відповідно до запитів смарт-контрактів. Вартість сервісу встановлюється оператором НОДа з врахуванням ринкових умов щодо відповідних відомостей.

Сьогодні ЛІНК представлений максимальною пропозицією в один мільярд токенів. Приблизно 35% з цієї кількості були реалізовані у 2017 році в рамках ICO, а триста мільйонів – знаходяться в компанії, яка є творцем цього проєкту. На збільшення рівня циркулюючої пропозиції впливає те, що криптовалюта не має процесу стейкінгу та майнінгу.

Криптовалюта LINK: переваги та недоліки

Криптовалюта LINK: переваги та недоліки

Після того, як розібралися з тим, як працює LINK технологія, варто зрозуміти, де зберігати монети. ЛІНК не має власного нативного блокчейну, а тому коїн існує у вигляді токену на базі ETH. Криптовалюта відповідає стандарту ERC-667, що дозволяє зберігати монети у будь-якому програмному гаманці, який підтримує Ефір.

Головною перевагою токену є те, що він використовується в рамках мережі Chainlink для взаємовідносин між смарт-контрактами та операторами НОДа. Такий підхід підштовхує постачальників даних до накопичення токенів, адже це допомагає відкривати доступ до великих контрактів.

Отримати більш детальну інформацію про те, де купити LINK можна на сайті найбільшої європейської біржі з українським корінням WhiteBIT. Фахівці пропонують безліч корисної інформації, яка дозволить обрати найвигіднішу криптовалюту для інвестиції в криптоіндустрію.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини