xcounter
Calendar Icon

Скільки кіловат бере холодильник і як зменшити споживання

18.04.2023 12:19 (Оновлено 18.04.2023 в 12:19)

Скільки кіловат бере холодильник і як зменшити споживання

Питання енергоощадності сьогодні актуальні як ніколи раніше. Попри те, що знеструмлення через бойові дії припинилися, немає впевненості, що підступний ворог знов не повернеться до цієї практики. До того ж тарифи на електроенергію невпинно зростають. Це змушує споживачів думати про різноманітні методи економії.

В будь-якій квартирі є один побутовий прилад, що працює цілодобово. Йдеться про холодильники. В інтернет-магазині “Цитрус” ctrs.com.ua можна купити сучасні холодильники з максимально можливим класом енергоефективності A+++. Скільки ж електроенергії споживають холодильники і чи можна зменшити ці показники?

Скільки електроенергії споживають холодильники

Рівень енергоефективності

Спочатку клас енергоощадності вказували літерами латинської абетки: A, B, C, D, E, F, G. Класи від C та нижче для побутової техніки сьогодні не застосовуються. Якщо обираєте новий холодильник, його енергетична ефективність буде знаходитися у проміжку від A до A+++.

Візьмемо дві моделі холодильників з аналогічними корисним обсягом, щоб побачити різницю:

  1. A+ – Samsung RB38T600FSA з об’ємом 385 л за рік споживає 264 кВт;
  2. A+++ – LG GW-B509PSAP місткістю 384 літри “з’їсть” за рік лише 173 кВт.

Варто зважити на те, що це дві моделі з інверторними компресорами та системою No Frost. Якщо ж поруч поставити бюджетний холодильник навіть з меншим корисним обсягом, за рік він накрутить від 300 до 400 кВт. Проте, фактичні витрати можуть відрізнятися від вказаних в характеристиках показників, оскільки їх розраховували для ідеальних умов експлуатації.

Від яких факторів залежать реальні енерговитрати

Дуже важливим етапом є правильний монтаж холодильника. Його треба встановити таким чином, щоб від задньої стінки, де знаходиться компресор та трубки радіатора охолодження, було не менше ніж 10 сантиметрів від стін кухні. Це дозволить забезпечити оптимальну вентиляцію для охолодження робочих агрегатів. Якщо ж побутовий пристрій встановлено впритул до стіни, інших меблів та побутових приладів, компресор не зможе належним чином охолоджуватися. Також в інструкціях наголошують про недопустимість встановлення поруч з батареями та опалювальними приладами.

Ступінь завантаженості камер

Ще один важливий чинник. Якщо холодильник майже порожній, компресор працює марно. Але у випадку з інверторними двигунами цього не відбувається, адже сенсори мають змогу визначити загальну вагу продуктів й перевести компресор на енергоощадний режим роботи.

Експерти кажуть, що оптимальний рівень завантаження холодильників – дві третини. Це добре як для робочих агрегатів, так і для продуктів, оскільки повітря охолоджує їх рівномірно.

оптимальний рівень завантаження холодильників

Правильна експлуатація

Зменшити витрати електричного струму кожен може самотужки, дотримуючись наступних настанов:

  • ніколи не ставте гарячі та теплі страви в холодильник;
  • бажано, щоб на кухні було трохи прохолодно – частіше відчиняйте вікна для провітрювання;
  • не завантажуйте холодильник на повну. Коли ж їдете у відпустку, переводьте його на енергоощадний режим або вимикайте;
  • не зберігайте рідини у відкритій тарі, це призводить до підвищення вологості. Це саме можна сказати й про готові страви. Для них варто придбати пластикові контейнери;
  • якщо потрібно, розморожуйте холодильник, оскільки шар льоду на стінках працює як теплоізоляція.

І головне правило – не відчиняйте дверцята без необхідності зайвий раз. Дотримання цих рекомендацій дозволить зменшити енергоспоживання й заощадити реальні кошти.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини