xcounter
Calendar Icon

Історія виникнення консолі Xbox One

24.05.2023 22:59 (Оновлено 24.05.2023 в 22:59)

Сучасний світ ігрової індустрії важко уявити без консолі від Майкрософт під назвою Xbox. Геймерам відомо, що Ікс Бокс Ван – потужний пристрій зі зручним контролером, потужним «залізом» та масою інших переваг. Але так було не завжди: компанії за 20 років вдалося пройти тернистий шлях.

Спроби потрапити на ігровий ринок

Успіх компаній Соні, Сега та Нінтендо наприкінці 90-хх років заставив розробників Майкрософт задуматися про створення власної ігрової консолі. Інженерам було поставлене завдання: створити ігрову приставку з можливостями комп’ютера. На щастя, в Майкрософт вже була полегшена версія операційної системи для такої розробки. Під час виходу параметри консолі були наступними:

  • процесор третього покоління від Пентіум з частотою 733 МГц;
  • жорсткий диск на 64 ГБ;
  • відеокарта від NVIDIA;
  • унікальний геймпад.

Унікальність джойстика полягала в його формі та особливому розташуванні стіків: вони були не над хрестовиною, а під нею. Це виявилося набагато зручніше. Звісно, зараз параметри здаються смішними, але в момент виходу у 2001 році це був технологічний прорив. Частково компанії вдалося досягти успіху: за кілька років Майкрософт обігнала з продажу Нінтендо.

Історія виникнення консолі Xbox One

Xbox 360 та Xbox One

Наступне покоління вдалося менш революційним. По-перше, Xbox 360 випустили надто рано, поспішаючи обійти конкурентів, тому вона мала ряд недоліків. По-друге, параметри пристрою помітно погіршилися: вона стала не потужною ігровою консоллю, а мультимедійним пристроєм з параметрами середнього по потужності ПК. Крім того, модель мала проблеми з охолодженням, які вдалося усунути лише після виходу версії Slim.

Наступне покоління виявилося більш вдалим, і світ побачив Xbox One. З величезними складнощами вдалося подолати негатив з боку користувачів від попередньої генерації консолі. Пристрій став потужним, з’явилося більше ексклюзивних ігор, Kinekt 2.0 (система розпізнавання рухів). Приставка має попит і зараз, а замовити її за доступною ціною завжди можна в інтернет-магазині RetroMagaz.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини