xcounter
Calendar Icon

Просування легалізації медичного канабісу в Україні: Перспективи та Виклики

29.12.2023 11:26 (Оновлено 29.12.2023 в 11:26)

В Україні набирає обертів дискусія щодо легалізації медичного канабісу, що викликано необхідністю лікування великої кількості пацієнтів, постраждалих від війни. За словами народної депутатки Ольги Стефанишини, потреба в таких препаратах існує приблизно у шести мільйонів людей. Це спонукало Верховну Раду та Президента України Володимира Зеленського підтримати урядовий законопроект про легалізацію медичного канабісу.

Організація виробництва та контроль

Заплановано, що медичний канабіс буде вирощуватись виключно в закритих умовах з дотриманням суворого відеоспостереження. Контроль за цим процесом покладатиметься на Нацполіцію та МОЗ. Медичний канабіс рекомендуватиметься пацієнтам з онкологічними захворюваннями, ПТСР, а також хворобами Паркінсона та Альцгеймера.

Досвід пацієнтів та їхнє бачення

Радіо Свобода провело опитування серед пацієнтів та експертів, які зазначають ефективність медичного канабісу у знеболенні та полегшенні симптомів. Олена Городецька, пацієнтка з Криму, що лікується від раку, поділилася своїм досвідом, зазначивши значне полегшення стану завдяки медичному канабісу. Вона відзначає важливість доступу до такого роду лікування для гуманізації медицини в Україні.

Міжнародний досвід та наукові докази

Європейський парламент ухвалив резолюцію, яка наголошує на необхідності розрізнення медичного та рекреаційного використання канабісу. Наукові дослідження підтверджують терапевтичну ефективність медичного канабісу в лікуванні хронічного болю, симптомів розсіяного склерозу, а також нудоти та блювоти після хіміотерапії.

Запобіжники проти зловживання

Хірург-онколог Андрій Безносенко заспокоює критиків, зазначаючи, що медичний канабіс не викликає наркотичного сп'яніння і не призводить до залежності. Урядовий законопроект передбачає чіткі механізми контролю та відслідковування використання медичного канабісу.

Лікувальні протоколи та майбутнє законопроекту

Лікарі матимуть можливість користуватися міжнародними протоколами для призначення медичного канабісу. Законопроект вже отримав підтримку у першому читанні, а його подальше прийняття може відбутися вже в 2024 році.

Легалізація медичного канабісу в Україні відкриває нові можливості для поліпшення якості життя пацієнтів, що страждають від хронічного болю та інших серйозних захворювань. Ініціатива зустрічає підтримку на різних рівнях уряду та суспільства, обіцяючи забезпечити гуманне та ефективне лікування тим, хто цього потребує.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини