xcounter
Calendar Icon

Вивчення англійської мови в реальному житті: як застосовувати знання на практиці

29.12.2023 15:01 (Оновлено 29.12.2023 в 15:01)

Засвоєння іноземної мови викликане необхідністю задовольнити потреби: вступити до навчального закладу, влаштуватися на роботу, переїхати на постійне місце проживання в іншу країну. Швидко й легко засвоїти іноземну допомагають індивідуальні заняття з англійської мови для різних вікових груп студентів. Добір методик і навчальних матеріалів здійснюється з метою використання вивченого у реальному спілкуванні — усному чи письмовому.

Зв'язок між навчанням та реальними ситуаціями

Постановка мети — запорука успішного засвоєння англійської мови. Недосяжна ціль нівелює зусилля, занадто легка — знижує мотивацію. Правильно поставлена мета враховує, для яких конкретних життєвих ситуацій вивчається іноземна. Ті, хто планує працювати у закордонних компаніях або вступати на навчання до вишу, потребують різного словникового запасу та знань. Планувати навчання, щоб читати книги, не є метою. А от засвоїти англійську, щоб відвідати музеї Великобританії — цілком реальна мотивація.

Практичні аспекти вивчення

Засвоєння англійської мови спирається на:

  1. Вивчення словникового запасу. Оволодіння лексикою — основа навчання. Студенти засвоюють правильну вимову та вживання слів і виразів, після чого плавно переходять до застосування.
  2. Граматичний аспект. Вивчення правил підкріплюється виконанням практичних вправ та застосуванням в усному спілкуванні.
  3. Розвиток мовленнєвих навичок. До них відносять говоріння, читання, аудіювання, письмо. Функціональне використання знань, умінь та мовленнєвих навичок. Саме вони задовольняють потребу в комунікативних ситуаціях.

У комплексі практичні аспекти забезпечують успішне вивчення мовних розділів, завдяки чому в реальному житті можна вільно застосовувати здобуті знання, вміння й навички.

Використання мови у спілкуванні

Постійне застосування здобутих знань на практиці — запорука того, що витрачені зусилля не виявляються марними. Достатньо знайти в оточенні людину, яка теж потребує живого спілкування для вдосконалення знань. Обмін корисний для обох сторін, навіть якщо одна з них краще володіє англійською.

У пошуках співрозмовника допомагають програми онлайн-зв’язку — Zoom, Skype, Viber. Можна зателефонувати однодумцеві на іншому континенті і повправлятися у вдосконаленні словникового запасу, володінні граматикою тощо. До речі, телефонні розмови сприймаються важче, ніж коли співрозмовник поряд. Можна покращити навичку аудіювання.

Подорожі та культурний обмін як засіб поглибленого вивчення

Це один із найкращих способів швидко засвоїти англійську. Варто ставити себе у ситуацію, коли без використання мови ніяк не обійтися. Це допоможе подолати бар’єр і страхи. На прогулянках, під час відвідування музеїв чи ресторанів, є шанс знайти цікавих співрозмовників. За короткий термін можна значно підвищити рівень володіння мовою. Крім цього, мовець відчуває себе впевненіше.

Резюме

Усний обмін займає левову частку спілкування, однак тільки ним обмежуватися не потрібно. Варто застосовувати англійську в листуванні. Значну користь у тренуванні навичок приносять групові заняття з англійської онлайн з одногрупниками, які мають такий самий рівень володіння мовою. Допоможе відвідування англомовних країн, оффлайн- та онлайн-спілкування, розвиток інших навичок, крім письма — говоріння, читання, письма.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини