xcounter
Calendar Icon

Віскі з Кентуккі: як правильно пити бурбон

25.01.2024 14:48 (Оновлено 25.01.2024 в 14:48)

Бурбон — це американський віскі, зроблений із кукурудзи. Виробляти його почали наприкінці XVIII століття, а батьківщиною напою вважається штат Кентуккі.

Що таке бурбон

Дуб, карамель, ваніль — головні ноти бурбона. Серед інших видів віскі його виділяє характерна солодкість. Залежно від сировини та терміну витримки, напій може розкриватися цитрусовими та димними відтінками, а також медом і горіхами. Що більше бурбон провів у бочці, то потужнішими стають таніни, а колір згодом набуває глибокого бурштинового відтінку. З додатковими роками витримки можуть з'являтися й землисті відтінки.

Види бурбона

Залежно від зерна, вибраного на додаток до кукурудзи, бурбон ділять на види, ставлячи при цьому на етикетці певну відмітку. Перед тим, як замовити віскі в Києві, слід більше дізнатися про ці відмітки:

  1. High rye — сусло з високим вмістом жита. Смак та аромат цього виду бурбона одні з найпотужніших, тому що жито — насичений злак.
  2. Wheater — у такому бурбоні на другому місці після кукурудзи використовується пшениця. Цей напій, навпаки, відрізняється м'якістю, а властива бурбонам солодкість проявляється ще краще.
  3. Age statement — це вказівка віку наймолодшого бурбона в пляшці. Наприклад, бурбон із віковим маркуванням «10 years» складається виключно з бурбонів віком від 10 років. Водночас бурбон, старший за чотири роки, за законом може не мати вікового маркування. Age statement, як правило, використовують, щоб виділити зрілі зразки.

Як пити бурбон

Як пити бурбон

Напій зазвичай подають у класичних низьких келихах для віскі або тих, що трохи розширюються догори — Tumbler. Максимально оцінити складний смак витриманого бурбона допоможуть дегустаційні келихи Nosing, що за формою нагадують тюльпан. Купити келихи та якісний віскі можна онлайн в маркеті важливих штук МАУДАУ. Температура 18–20 °С оптимальна, якщо бурбон планується вживати в чистому вигляді. Щоб напій не нагрівався, до келиха можна покласти спеціальні камені для віскі. Молодий бурбон, навпаки, можна розбавити прохолодною водою або додати лід — так його різкість пом'якшиться, і всі відтінки смаку зможуть проявитися краще. З чим краще поєднувати:

  1. Одна з найкращих пар до бурбона в чистому вигляді – прошуто. Напій і закуска гармонійно поєднуються, не лише не перебиваючи смаки одне одного, а й створюючи нові відтінки.
  2. Жирні закуски добре поєднуються з міцним алкоголем, оскільки згладжують спиртові аромати в напої. Наріжте копчений лосось тонкими скибочками або подайте келих бурбона до стейка з сьомги, щоб переконатися, наскільки добре це працює.
  3. Зрілі тверді сири та бурбон — чудове поєднання для фанатів насичених смаків. Витриманий чедер або гауда підкреслять медові відтінки у віскі. Якщо хочете виділити горіхові нюанси, беріть пекоріно чи пармезан.

Прихильники віскі мають спробувати справжній бурбон з Кентуккі, бо саме в цьому сорті якнайкраще поєднуються всі особливості міцного алкоголю.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини