xcounter
Calendar Icon

Чи шкідливі суші для вашого здоров'я?

02.02.2024 14:11 (Оновлено 02.02.2024 в 14:11)

Суші користуються популярністю в українських закладах завдяки апетитному зовнішньому вигляду та пікантності. Їх готують із рису особливого ґатунку та начинки - морепродукти, риба, овочі та фрукти, гриби, вершковий м'який сир тощо.

Скуштувати оригінальні суші в Києві недорого можна в кафе або замовити кур'єрську доставку додому. Це зручно, просто та вигідно, що дає змогу насолодитися улюбленою закускою в будь-який час дня. Багато хто ставить питання, корисні чи шкідливі роли для організму, і з цим слід ознайомитися детальніше.

У чому користь суші для організму?

Суші - збалансована страва за компонентним складом. За умови професійного приготування зі свіжих якісних продуктів та помірного вживання вони корисні для організму.

Користь суші для організму:

  • зміцнення імунітету;
  • профілактика онкологічних захворювань;
  • поліпшення роботи травної системи;
  • прискорення метаболізму;
  • зміцнення судин та серця;
  • нормалізація гормонального фону;
  • сприятливий вплив на ендокринну систему тощо.

Для приготування рису в нього додають рисовий оцет. Він нормалізує кров'яний тиск, а це прекрасна профілактика гіпертонії.

Зменшується ризик закупорки артерій, оскільки в рибі містяться корисні жирні кислоти Омега-3.

У листах норі (морські водорості) міститься велика кількість йоду, а це, своєю чергою, сприятливо впливає на функціонування щитоподібної залози.

Кислота в рисовому оцті також позитивно впливає на процеси травлення, прискорює обмінні процеси та знижує рівень цукру в крові.

Васабі та імбир мають антиоксидантні та антибактеріальні властивості, а це профілактика раку та застудних захворювань. Васабі - гостра паста зеленого кольору з японського хрону. Імбир маринують за особливою технологією, що надає йому характерного рожевого відтінку.

Зміцнюють імунітет різноманітні начинки в суші (морепродукти, морська риба, свіжі овочі та фрукти).

У рибі та морепродуктах міститься багато білка і мінімум вуглеводів, що сприяє прискоренню метаболізму й забезпечує нормальне функціонування кишечника.

На вибір любителям японської кухні пропонують суші в асортименті - класичні, гострі, вегетаріанські, запечені, з вершковим сиром, фірмові та цілі сети для великої компанії.

Чи шкідливі суші/роли для здоров'я?

Шкода суші для організму можлива тільки в разі непрофесійного приготування з неякісних продуктів. Тому слід серйозно поставитися до вибору закладу, в якому планується оформлення замовлення.

Якщо це доставка, то в кур'єра мають бути спеціальні контейнери для транспортування суші. Це продукт, який швидко псується, тому дотримання технологічного процесу приготування та доставки має дотримуватися.

В іншому разі ризику харчового отруєння не уникнути, а це небезпечно для здоров'я, особливо, коли як начинка для суші використовується сира риба.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини