xcounter
Calendar Icon

Запах тухлого м'яса з холодильника No Frost: причини появи та способи усунення

12.04.2024 20:30 (Оновлено 12.04.2024 в 20:30)

Сучасні холодильники з системою No Frost спроєктовано таким чином, щоб забезпечити постійну циркуляцію повітря для відведення не тільки вологи, а ще й запахів. Найвідомішими серед українських покупців є холодильники Samsung No Frost, в яких можна створювати ідеальний мікроклімат для тривалого зберігання різноманітних продуктів – від овочів до сирого м’яса, котрому потрібні низькі температури на рівні -16… -24 градуси.

Запах тухлого м'яса з холодильника No Frost

Проте, іноді користувачі стикаються з тим, що в холодильнику виникають нестерпні запахи гнилого м’яса, риби, плісняви, пластмаси тощо. З чим це може бути пов’язано, та що можна вдіяти?

Холодильник No Frost смердить тухлим м’ясом

Перша думка, яка може виникнути при появі цього запаху, – щось зіпсувалося. Необхідно відразу провести ревізію продуктів, та знайти зіпсований продукт. Проте, поява такого запаху може бути обумовлена й іншими причинами. Основна з них – в системі зливу талої води з’явилася пліснява. А запах поширюється на всі секції через систему циркуляції повітря.

Що робити

Навіть холодильники Samsung з сухим охолодженням No Frost потребують регулярного догляду. Досвідчені домогосподині радять:

  • тимчасово скласти усі продукти з холодильника в прохолодне місце;
  • вимкнути агрегат та дати йому добре розморозитися;
  • усі полиці та знімні елементи добре промити у воді з мийними засобами;
  • внутрішні поверхні протерти спеціальними або “народними” засобами на основі оцту, соди, спирту, лимонного соку;
  • особливу увагу приділити дренажним трубкам та лотку для зливу води.

Після виконання цих дій необхідно залишити холодильник у вимкненому стані з відкритими дверима, поки він не висохне. Після увімкнення переконайтеся, що запах тухлого м'яса у холодильнику Ноу Фрост знов не з’являється. Якщо ж це все такі трапилося, можливо, треба розібрати задню стінку та добре промити агрегат зсередини. Цю справу варто доручити фахівцям.

Сильні хімічні запахи з холодильника Samsung No Frost

Якщо після відчинення дверей відчуваєте підозрілі аромати рідини для зняття лаку чи інші неприємні запахи, це може свідчити про витік фреону. Цей газ зазвичай не має запахів. Але виробники використовують “віддушки”, що було легше виявити витік. Самостійно розв’язувати дану несправність не рекомендуємо, адже фреон може не лише отруїти. Від нього можна отримати складні опіки.

Що робити

Відчиніть вікна на кухні для провітрювання та зверніться в сервісний центр. Попередньо слід дізнатися точну назву моделі холодильника Samsung No Frost, щоб фахівці заправили його фреоном саме тієї марки, яку рекомендує виробник.

Запахи паленої гуми та пластмаси з холодильника

Це є свідченням серйозних поламок в апаратній частині. Можливо, через знеструмлення та стрибки напруги в мережі, відбулося коротке замикання на обмотці двигуна, або розплавилися запобіжники. Подальша експлуатація може виявитися небезпечною.

Що робити

Треба вивантажити всі продукти з холодильника та очікувати на майстрів, які виконають діагностику та визначать точну причину несправності.

Холодильник No Frost смердить тухлим м’ясом

Запахи ззовні

Власники зазвичай мало уваги приділяють задній стінці холодильника Samsung No Frost. Але саме тут розташовані основні агрегати та радіатор охолодження. Якщо за холодильником давно не доглядали, пилюка забиває радіатор. Це призводить до гіршого відведення тепла та перевантаження компресора. В результаті ви можете чути голосний гуркіт та відчувати неприємні хімічні аромати.

Що робити

Вимкніть холодильник, дайте йому розморозитися. Задню панель треба почистити пилососом, щоб прибрати увесь пил. Після цього можна вмикати холодильник та продовжувати його експлуатацію.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини