xcounter
Calendar Icon

Популярні термальні курорти Закарпаття

06.12.2018 13:04 (Оновлено 06.12.2018 в 19:09)

Українське море актуальне влітку, а взимку варто оздоровитися на Закарпатті. Ми обрали для вас топ-5 найпопулярніших курортів з термальними джерелами. Кожен із них має і лікувальні властивості, і туристичні маршрути.

Термальні води використовують з давніх-давен для лікування, оновлення організму та відпочинку.

Зараз на Закарпатті налічують понад півсотні термальних джерел різної мінералізації. Найпопулярніші термальні басейни знаходяться у селах Косино і Велятино, у місті Берегове. Також пролікуватися цілющими водами можна у місті Мукачево та селі Довге.

Хімічний склад мінеральних вод різний, тому потрібно обирати ті, що лікують саме ваше захворювання. Термальні води лікують безліч хвороб, починаючи від серцево-судинної системи, нервової, опорно-рухової закінчуючи хворобами нирок, шкіри, артриту та ожиріння. Якщо скарг щодо здоров’я немає, мінеральні води допоможуть зміцнити імунітет.

Берегове: винна столиця

Доїхати до курорту Берегове можна поїздом Львів-Солотвино, або приміськими електричками. На території готелю "Закарпаття" розміщений басейн з теплими термальними водами. У ньому можна купатися і влітку і взимку, вода у басейні унікальна - понад 20% мінералізації. Вона має у своєму складі йод, фтор, залізо, натрій, калій. Лише у чотирьох куточках світу існує вода із таким поєднанням мінеральних елементів: Нова Зеландія, Ісландія та Курильські острови.

Цілюща вода потрапляє у басейн із гейзера, що має глибину 1,5 км. Термальні води Берегового не тільки підвищують імунітет, а й лікують ожиріння, значно покращують обмін речовин, знімають безсоння, відновлюють гормональний, ендокринний баланс організму, допомагають при головному болю і болю в суглобах, усувають захворювання шкіри, випадіння волосся та знімають стрес.

Крім лікування на курорті проводять дегустацію вин. Теплий клімат сприяє тому, що у Берегово росте 30 сортів винограду. Це місто справедливо називають столицею вин Закарпаття. У колишній резиденції графа Шенборна функціонує масштабний винний завод.

Музей виноробства "Дім вина" знаходиться у селі Яноші, також можна спробувати вина у селі Кідьош та 300-літньому підвалі в самому Берегово.

Закарпаття славиться готичними храмами, їх архітектура вражає своєю автентичністю. Варто відвідати костел поруч із селом Бене та храм у селі Бреги, що побудовані у XIV ст., та церкви у селах Велика Бігань, Боржава, Оросієво, Четфалва. Ви отримаєте справжнє естетичне задоволення від цих екскурсій.

Берегове. Ціни на проживання-2018

В самому центрі міста розташовано чимало готелів, де можна переночувати. Так, наприклад, двомісний номер у "Zolota Pava" обійдеться у 600 грн за добу. Дещо дорожче коштують "Апартаменти на Лева" - 900 гривень за номер. Натомість будинок для відпочинку French Town обійдеться у 1300 гривень за добу. До послуг гостей сад, безкоштовний Wi-Fi, цілодобова стійка реєстрації, спільна повністю обладнана кухня та тераса.

Французьке містечко.

Двомісний номер у готелі "Мітадес", що за 22 км від міста Мукачево та за 48 км від селища Поляна, коштує 1300 гривень за добу (сніданок включено).

Косино: чудо-фонтан

Зовсім не далеко від села Берегове, у селі Косино, працює оздоровчо-рекреаційний комплекс "Термальні води Косино". Він є унікальним не лише для України, а і для Європи, адже мінеральні води, що проходить через комплекс, продовжують свою лінію у Франції, Італії, Іспанії, Сербії, Хорватії, Швейцарії та Балканах.

У лікувальних водах Косино міститься хлорид натрію, тому вода має жовто-коричневий колір, а температура води коливається від 60 до 80 градусів Цельсію.

Термальні води лікують захворювання опорно-рухового апарату, підходять для реабілітації після травми кісток та м'язів, серцево-судинних, нервових та шкірних захворювань, а також виводять солі з нирок.

Цікавою особливістю комплексу є "Золотий кран здоров’я". Це термальний фонтан-басейн діаметром 46 метрів. Посередині нього розміщена чаша, а в ній кран, з якого тече термальна вода, збагачена сірководнем та киснем. Навколо басейну стоять незвичні джакузі, вони наповнюються гарячою водою із п’ятиметрових скульптур. Скульптури зроблені у вигляді пляшки вина, горілки, кухля пива чи чашки кави. А вода має колір і запах цих напоїв, для цього використовують натуральні барвники і ароматизатори.

Такі незвичайні фонтани давно вже існують у Європі та Америці, а з 2015 року і в Україні. Також у Косино варто захопити з собою закордонний паспорт, адже поруч із населеним пунктом знаходиться кордон з Угорщиною. Можна і пролікуватися, і відвідати Угорщину одночасно.

Косино. Ціна проживання-2018

Відпочинок в Закарпатті на території курортної зони "Термальні води "Косино" стане ще кращим завдяки готелю Косино "Iváncsó Birtok".

косино ціни

У вартість проживання в готелі Косино "Iváncsó Birtok" входить:

  • До послуг гостей комфортабельні номери на території комплексу "Термальні води “Косино"
  • Проживання дітей до 12 років – безкоштовно
  • Дитячі аніматори та захоплююча ігрова кімната (для дітей від 2-х до 7 років)
  • Автомобільна стоянка на весь період проживання
  • Сейф та WiFi у номері
  • Вино та кошик з фруктами при поселенні
  • Купання
  • Необмежено з 6:00 до 24:00 доступ до усіх басейнів "Близнюки", "Смарагдовий", "Золотий кран Здоров’я","Ін-Ян", "Ванни Кнайпа", неперевершені джакузі з "Вином", "Кавою", "Пивом" та "Палинкою".
  • Відвідування Королівських саун необмежено з 9:00 до 19:30
  • Харчування
  • "Повний пансіон" в "Чарді" ("шведський стіл") з 07:30 по 21:30
  • Широкий вибір страв закарпатської, угорської, української та європейської кухонь
  • Різноманітне меню перших, других страв, салатів, десертів та фруктів.

Велятино: рідкісні буйволи

Особливі властивості мають термальні води у селі Велятино Хустського району. Тут знаходиться профілакторій "Теплі води", де вода має температуру 40 градусів за Цельсієм. Дістають воду із глибини понад кілометр. В її складі міститься бром та йод.

Вода допомагає тим, хто має проблеми з опорно-руховим апаратом, серцево-судинною та нервовою системою, органами дихання.

Термальні басейни з мінеральною водою знаходяться прямо під відкритим небом і вода парує під час холодної пори року. Знаходитися у лікувальній воді можна протягом 15-25 хвилин, курс лікування зазвичай складає 10-15 процедур. А також у санаторії передбачені ванни із борної, термальної, бромно-хлоридно-натрієвої води.

Крім термальних вод, Велятино має ще одну родзинку. Це поголів’я буйволів "карпатської популяції". Кажуть, що буйволи з’явилися на Закарпатті 800 років тому разом із ордами хана Батия. Їх можна побачити на власні очі і також спробувати корисне молоко цих тварин.

Велятино. Проживання-2018.

Доба у готелі "Трембіта" обійдеться у 710 гривень. За таку ціну можна орендувати двомісний номер.

База Трембіта. 

А номер в "Гостинний двір Анна" коштує 400 гривень. Крім цього, до вашої уваги "Лісова казка", де номер в середньому обійдеться до 800 гривень.

Довге: мініатюра Закарпаття

Найбільші родовища метанових йодо-бромних вод розміщене у селі Довге Іршавського району. У санаторії "Боржава" за допомогою термальних ванн успішно лікують захворювання опорно-рухового апарату і серцево-судинні захворювання.

Побачити Закарпаття в мініатюрі можливо саме у Іршавському районі. Тут багато букових, смерекових лісів є гори і долини. Варто також відвідати ландшафтний парк "Зачарований край".

Боржава. Ціни на проживання.

Мукачеве: замок Паланок

У місті Мукачеве функціонує лікувально-оздоровчий комплекс "Латориця". Тут термальний басейн розміщений під відкритим небом. У Мукачівському районі є води різноманітного складу: сульфідні, крем’янисті, хлоридно-натрієві та метанові. Лікує ця вода захворювання шкіри та серцево-судинної системи.

Поруч із комплексом розміщена свердловина з термальною водою, яка потрапляє у ванну прямо із джерела, вона має температуру 35 градусів Цельсію.

Місто Мукачеве багате архітектурними пам’ятками. Обов’язково потрібно відвідати замок Паланок, який видно з будь-якої точки Мукачево. Також насолодитися старовинною красою Мукачівського, Домбокського жіночого монастиря та відвідати Ракошинський чоловічий монастир.

Посмакувати традиційними закарпатськими винами радимо у дегустаційному підвалі "Кельтський двір під Ловачкою". Гора над Мукачевим має назву Ловачка, і саме на її схилах вирощують виноград для вин ще з XIV століття. Обов’язково відвідайте цей заклад та подаруйте собі прогулянку кам’яними терасами.

Мукачево. Ціни на проживання.

Двомісний стандартний номер у готелі "Паланок" обійдеться від 570 гривень за добу. "Магнат" - від 550 грн/доба. База "Короп" - від 450 грн/доба. А двомісний номер у готелі "Альфа" коштує від 700 грн/доба.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини