Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/testitem.php on line 169

Warning: mysqli_fetch_row() expects parameter 1 to be mysqli_result, bool given in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/testitem.php on line 169

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/testitem.php on line 177

Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/www/www.facenews.ua/web/includes/testitem.php on line 181
Я бігаю, але не худну: 3 причини, які заважають стати стрункіше | FaceNews.ua: новости Украины
xcounter
Calendar Icon

Я бігаю, але не худну: 3 причини, які заважають стати стрункіше

07.06.2019 17:22 (Оновлено 07.06.2019 в 17:26)
LIVE. LOVE, джерело: «golive.love»

Ви почали бігати, щоб схуднути, але так і не досягли своєї мети? Не впадайте у відчай, сьогодні ми розберемо найбільш поширені проблеми, які заважають скинути зайві кілограми.

Якщо ви тільки плануєте схуднути за допомогою бігу, але такий вид фізичного навантаження для вас новий, необхідно як слід підготуватися до тренувань.

Адже незручне взуття, неправильна техніка бігу і занадто великі відстані можуть відвернути вас від цього виду спорту. Але не варто переживати заздалегідь, просто виходьте на пробіжку! Коли прийде розуміння, що бігати вам подобається (а іноді на це потрібно 1-2 місяці), починайте вивчати питання глибше.

Чому біг підходить не тільки для схуднення?

Гарна новина полягає в тому, що біг, як і будь-яке інше кардіонавантаження, не лише допомагає худнути, але й покращує здоров’я в цілому.

Дослідження, опубліковане в журналі Американського коледжу кардіологів, показало, що у бігунів ризик смерті з будь-якої причини, пов’язаної зі станом здоров’я, на 30% нижчий, а ризик смерті від серцево-судинних захворювань — на 45%.

В ході досліджень Національної лабораторії імені Лоуренса в Берклі було встановлено, що бігуни, як правило, стрункіші і легші, ніж чоловіки і жінки, які виконують еквівалентну кількість вправ будь-якого іншого типу.

Тож ви бігаєте, але ніяк не можете схуднути. В чому причина?

Ви неправильно бігаєте

Тренер бігових програм LIVE.LOVE Світлана Шмідт пояснює, як правильно бігати, щоб схуднути. Вам необхідно бігати з низькою або середньою інтенсивністю у відносно стабільному темпі. При цьому тренування має бути досить тривалим.

Тут є невеликий обман. Здається, що я побігав 12 хвилин, спалив купу калорій і схуд. Насправді, в середньому тільки на 45-й хвилині (але все індивідуально) підключаються жири для забезпечення нас енергією. Спочатку ми використовуємо вуглеводну енергію, потім білкову, і лише в останню чергу включаються жири.

Таким чином, щоб схуднути, потрібно довго та повільно бігати.

Ви не стежите за своїм харчуванням

Головне правило схуднення: витрачати потрібно більше калорій, ніж споживати. Регулярні тренування не допоможуть скинути зайві кілограми, якщо ви не дотримуєтеся дефіциту калорій. Під час 30-хвилинної пробіжки бігун спалює приблизно 300-400 ккал, а саме стільки «важить» одна середня шоколадка. Навіть якщо ви не вживаєте солодке, вам доведеться слідкувати за своїм раціоном.

Ведіть щоденник харчування або вносьте з’їдене протягом дня в додаток з підрахунку калорій.

У вас поганий режим дня

Хронічне недосипання може перешкоджати втраті ваги, оскільки негативно впливає на роботу мозку. Відчуття від недосипання і сп’яніння чимось схожі. В обох випадках мозок приймає погані рішення. Так, люди, які погано сплять вночі, частіше їдять ввечері, вибирають наїдки з великим вмістом жиру і вуглеводів.

Висипайтеся!

Щоб мозок працював коректно, людині необхідно 7-8 годин сну. В іншому разі організм посилено виробляє кортизол (гормон стресу), намагається накопичувати енергію і неохоче прощається з жиром. Стреси та важкий психологічний стан також можуть сповільнювати процес схуднення.

Висновок

Для схуднення надважливим є дефіцит калорій. Якщо ви вже якийсь час бігаєте, а цифра на вагах стоїть на місці, то варто:

  • більше спати та зменшити стреси;
  • слідкувати за своїм харчуванням;
  • бігати з низькою або середньою інтенсивністю на довгі дистанції.

Якщо ви вперше вийшли на пробіжку саме для того, щоб схуднути, то варто замислитися, чи на правильному ви шляху. Адже новачок скоріш за все не здужає з першого разу бігати протягом 45 хвилин. Збільшувати навантаження потрібно поступово. Але за цей час ви точно полюбите біг… і схуднете.

Записуйтеся на бігові програми LIVE.LOVE і досягайте вражаючих результатів разом з професіоналами.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини