xcounter
Calendar Icon

З головним лікарем миколаївської інфекційки, яка нещадно критикувала МОЗ, звели рахунки

22.12.2021 14:40

Звільнену лікарку підтримала головний інфекціоніст Ольга Голубовська. Каже, що їй соромно за колег-медиків, які допомагали прибрати Світлану Федорову з посади головного лікаря Миколаївської інфекційки. А ще пригадала, що насправді цієї осені в Україні була надлишкова смертність, тому що кисню вистачало лише на паперах.

У Миколаєві усунули з посади головну лікарку Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб Світлану Федорову. За її звільнення проголосували 42 депутати обласної ради з 58 присутніх. Крім того, з 1 січня ковідних хворих у інфекційці вже не буде, тому що НСЗУ не уклав з ним договір на надання пакету з лікування хворих на COVID-19.

«З 1 січня нашу лікарню закривають – не подали як «ковідну», НСЗУ відмовив в укладанні договорів. Прошу всіх родичів хворих забирати своїх пацієнтів, куди скаже облздрав. Нам не повідомляють, куди переводити», - розповіла Федорова.

Лікарка констатує, що таке рішення призведе до смертей, адже пацієнтів на ШВЛ не можна транспортувати.

«Трупи будуть, навіть враховуючи переведення пацієнтів на ШВЛ до інших лікарень. Вони не транспортабельні, але нашій владі плювати. МОЗ дав завдання: більше трупів. Наші місцеві – виконують», - каже Федорова, маючи на увазі епізод, коли перевіряюча з Міністерства комісія зробила їй зауваження з приводу малої кількості летальних випадків від коронавірусу в інфекційній лікарні.

Причина звільнення

Посаду Світлана Федорова обіймала від липня 2020 року, а загалом пропрацювала у цій лікарні з 1996 року.

За офіційною версією, головного лікаря звільнили за недоліки в роботі, які виявила місяць тому перевірка з МОЗу. Втім, враховуючи різкі публічні висловлювання Федорової на адресу влади і конфлікт з керівництвом області, який тривав протягом року, звільнення більше схоже на політичне замовлення. Адже дана лікарня вважається однією з кращих не лише в області, а й в Україні, яка кваліфіковано надає допомогу хворим на коронавірус. За час пандемії вона залучила десятки мільйонів гривень спонсорських коштів для ремонту та забезпечення ліками пацієнтів, що очевидно теж не до вподоби чиновникам з МОЗу та Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

«Перший раз Світлана Федорова попалась, коли на початку епідемії, поскаржилась Віктору Ляшку, тоді ще заступнику міністра, про те, що у всіх областях є ковід, а в Миколаївскій аналізи кажуть, що ні. Люди в реанімації, а тести негативні», - пригадав Віктор Сердюк, президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів.

Федорова розповіла, що аби спростувати недоліки в роботі, які начебто виявила комісія з МОЗу, вона запросила міжнародну організацію, яка три доби проводила повний аудит. Більше того, лікарня готувалася до міжнародної сертифікації, повідомив Сердюк.

«Як виявилося, наш стаціонар відповідає не тільки українським вимогам, але й міжнародним. Усі показники відповідають найвищим вимогам. Це феномен лікарні, яка змогла досягти цього за два роки», — сказала Федорова.

Лікарку так поспішали звільнити, що навіть у рішенні облради забули написати, з якого числа.

«Для вас люди – непотрібне сміття, що заважає безтурботному життю», – Голубовська підтримала Федорову

Звільнену лікарку публічно підтримала заслужений лікар Ольга Голубовська, зазначивши, що Світлана Федорова є одним із найкращих головних лікарів України. Головний інфекціоніст наголосила, що за роки під керівництвом Федорової лікарню не впізнати, починаючи з ремонтів і до забезпечення препаратами та технікою. Вона дорікнула народним обранцям, які звільнили Федорову, що їм наплювати на людей – «непотрібне сміття, що заважає безтурботному життю».

«Щось зовсім нездорове з вами усіма відбувається. А за так званих колег, які в цьому беруть участь, мені взагалі соромно. І за тих, хто з «комісії Міністерства охорони здоров'я» без жодного інфекціоніста, та місцевих», - написала Голубовська.

У коментарях під дописами по цій темі головний інфекціоніст дорікнула керівництву МОЗ, що вони - гідні продовжувачі ідей Супрун та її методів. Вона наголосила, що цієї осені в Україні була надлишкова смертність, тому що кисню вистачало лише на паперах.

Федорова ж була єдиним лікарем, який публічно багаторазово сварився з МОЗ через відсутність кисню. Вона без прикрас казала, що думає про стан забезпечення медичних установ області, звертала увагу чиновників на те, що варто було б менше займатися паперовою роботою, а більше працювати над конкретними питаннями: «Тонною паперів вірус він побореш, він читати не вміє і зусиль ваших не оцінить».

У день свого звільнення Федорова записале схоже на прощальне відео на території лікарні. Лікарка сказала, що їй сумно усе це покидати: "Тому що це душа, це життя моє".

Нагадаємо, що у мережі стало вірусним відео з Миколаївської інфекційної лікарні, де головна лікарка Світлана Федорова нецензурно вилаялася у бік перевіряльних органів із Міністерства охорони здоров'я.

Увага! На відео присутня нецензурна лексика

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини