xcounter
Calendar Icon

Продукти, що захищають від холоду та застуди

13.12.2018 13:48 (Оновлено 13.12.2018 в 13:50)
Светлана Фус, «Facebook»

​Декілька порад, як підняти витривалість організму і захистити себе від простуди.

1. Їжте регулярно. Тільки з їжею поступає все і необхідне для нашої імунної системи.

Віддавайте перевагу легкозасвоюваній їжі. Не пропускайте сніданків.

2. Замініть сир і кисломолочні продукти 0 % жирності на сир низької жирності - 5-9%, а кисло-молочні продукти на 1,5-2,5 % жирності. Адже жир і жиророзчинні вітаміни з цих продуктів захищають ваші легені. Крім того кисломолочні продукти являються пробіотиками і покращують функцію кишківника.

3. Не забувайте про білок - риба, птиця, яйця, м’ясо дають необхідні амінокислоти для синтезу імуноглобулінів. Наприклад, у курячому бульйоні є багато речовин протизапального і відновного характеру, які посилюють імунітет організму.

4. Обов’язково щоденно використовуйте свіжі та заморожені фрукти, овочі та ягоди – цінне джерело вітамінів, мінеральних елементів, антиоксидантів, а також клітковини і пектинів. Заморожені овочі та фрукти майже не поступаються свіжим з точки зору поживної цінності.

5. Не забувайте про каші. Мінерали та вітаміни, що в них знаходяться беруть безпосередню участь в боротьбі з інфекцією. А клітковина активно виводить з організму токсичні речовини.

6. Вживайте часник, невелику кількість перцю. Аліцин, що міститься в часточках часнику, з успіхом знищує не лише віруси грипу, але і інші шкідливі бактерії і грибки.

Капсаїцин, що знаходиться в гострому червоному перці і піперин чорного перцю також мають противірусну дію і стимулюють діяльність дихальної системи. Тому в невеликих кількостях додавання цих продуктів до основних блюд в простудний період буде корисне, якщо не має протипоказів зі сторони системи травлення.

7. Цілий букет корисних речовин має чай з коріандром, корицею та імбирем, які допомагають боротися з вірусами простуди, а також стимулюють потовиділення і полегшують дихання.

8 . Пам’ятайте про питний режим. Вода підтримує метаболізм, засвоєння поживних речовин та виведення токсинів, бере участь в терморегуляції організму.

Харчуйтесь повноцінно! Це запорука міцного імунітету і хорошого самопочуття.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини