xcounter
Calendar Icon

Грейпфрут: користь та шкода для організму

21.12.2018 12:28 (Оновлено 21.12.2018 в 12:30)
Светлана Фус, «Facebook»

​Цей цитрусовий має безліч переваг, але не для всіх він однаково корисний.

У зимову пору треба уважно слідкувати за вмістом вітаміну С, біофлаваноїдів та інших біологічно активних речовин, які позитивно впливають на імунну систему, підтримують шкіру в холодну погоду та впливають на стан суглобів. Тому хочу звернути вашу увагу на грейпфрут, який володіє масою корисних властивостей.

Додаючи у свій раціон харчування цей, безумовно корисний фрукт, слід пам'ятати про те, що надмірне вживання грейпфрута може викликати негативну реакцію шлунково-кишкового тракту.

Оскільки грейпфрут, як і всі цитрусові, не є місцевим продуктом — для перетравлення екзотичних фруктів в нашому організмі буває недостатньо ферментів. Через це на нього може виникати алергія.

Під час досліджень плодів грейпфрута були виявлені речовини, що загальмовують або посилюють дію деяких лікарських препаратів. Тому не запивайте таблетки грейпфрутовим соком та не заїдайте його плодами — це спотворює дію ліків.

І ще важлива інформація для жінок — грейпфрут містить флаваноїди нарингин і нарингенин, фуранокумарін бергаптен, що впливають на обмін естрогенів. За високого вмісту цих флавіноїдів порушується обмін естрогенів — це може призвести до жіночої онкології, виникнення новоутворень молочної залози. Тому вживайте фрукт в невеликій кількості, це в першу чергу стосується жінок в постменопаузі.

Встановлено також, що нарингін має жовчогінний ефект, що покращує процеси травлення та процес розщеплення жирів. Додавайте грейпфрут у свій раціон, але пам’ятайте, що тільки збалансоване харчування та спорт творять дива.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини