Як правильно обирати перші весняні овочі та зелень
Ранні весняні овочі доповнять наш раціон вітамінами, в основному С та Р. Однак в них може бути надлишок нітратів.
Тому купуючи ранні овочі, звертайте увагу на важливі фактори:
- зелень беріть з витягнутими, свіжими листям темно-зеленого кольору, без жовтизни;
- молода капуста повинна бути легка і не дуже тверда;
- редис - темним, не мати жовтих плям, твердим і рівномірно забарвленим;
- зелена цибуля - з яскраво вираженою межею між білою частиною і зеленими «пір'ям».
До речі, петрушку, кріп і цибулю можна виростити навіть на підвіконні, не маючи городу або дачної ділянки.
Весна - час внесення змін у наше харчування!