xcounter
Calendar Icon

​Концерт "Зірки світової опери"– рефлекції по факту події

04.09.2020 15:15 (Оновлено 04.09.2020 в 15:24)

У неділю, 30 серпня на Софійській площі в Києві відбувся "масштабний" гранд-концерт "Зірки світової опери"

Подія, традиційно проходила під патронатом Департаменту культури КМДА та за особистої присутностіпані Діани Попової, керівниці зазначеної структури.

Нажаль, серед учасників масштабного концерту, на який завітали "вершки суспільства" жодного із зарубіжних оперних виконавців поміченими не було. Можливо на це вплинув карантин в країні. Хоча, буквально тижнєм раніше на території Софії пройшла не менш впливова, але більш насичена щорічна подія, орієнтована на вишикану та рафіновано публіку. Йдеться про Міжнародний мультидисциплінарний фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage, участь в якому брали австрійський музикант Стефан Фраунбергер, який самотужки створює приголомшливі імпровізації на цимбалах та електроніці та швейцарський музикант Mоріс Штегер. Доречі Штегера критики називають «Паганіні блок-флейти». Особисто слухала його виступ у складі New Era Orchestra Tетяни Калініченко та була вражена сучасною інтерпритацією творів великого Антоніо Вівальді.

Повертаючись до концерту "Зірки світової опери" справедливості заради відмічу, що участь у ньому брали українські співаки, які мали честь виступати на оперних сценах світу та продовжують співпрацьовувати з оперними зірками Європи та Америки. Йдеться про лауреата міжнародного конкурсу Пласідо Домінго Operalia Євгена Орлова; володарку сильного мецо-сопрано, переможницю конкурсу Tenor Vinas Competition Валентину Плужнікову; володаря тембрально багатого тенора Валентина Дитюка; примадонну Національної опери України, лауреатка Національної премії ім. Шевченка, володарку державної нагороди Італійської Республіки - ордена "Зірки Італії", народну артистку України Людмилу Монастирську. Серед представників молодого покоління оперних виконавців слід згадати одного із найвідоміших в Україні співаків-баритонів Андрія Бондаренко та наймолодшу учасниця гранд-концерту, співачку королівського театру Ла Монне в Брюсселі (Бельгія) і Opernhaus Zürich (Швейцарія) Ольгу Кульчинську.

По суті, не зважаючи на не масштабність концерту, було приємно відчути себе в напівбогемній атмосфері, серед гостей різношерстної публіки: статних дам у вечірніх вбраннях, тітоньок у шкарпетках та капцях, жіночок із собачками, хлопців із туристичними рюкзаками. Хоча, з іншого боку, відсутність дрес-коду, продиктована безкоштовним входом на подію, додала їй особливого вільного присмаку, що був зглажений неймовірною енергетикою Софіївської площі та благодатною погодою, що подарувало кияном уходяще літо.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини