xcounter
Calendar Icon

Хто очолить МВС?

11.09.2020 10:57 (Оновлено 11.09.2020 в 10:57)

В офісі президента розглядають варіант відставки Кабінету Міністрів Дениса Шмигаля, нібито через проблеми в економіці та енергетиці.

Знову згустилися хмари над міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим – останнім з решти «аксакалів» часів європейської революції. Шість років у кріслі глави МВС, мабуть, найвпливовіша людина в Україні. Скільки разів його намагалися звільнити, але якось не виходило. І ось чергова спроба.

В офісі президента розглядають варіант відставки Кабінету Міністрів Дениса Шмигаля, нібито через проблеми в економіці та енергетиці. Відкритий конфлікт з главою МВС справа серйозна, а в разі відставки всього уряду Аваков автоматично опиняється за бортом. З чуток, він сам розуміє, що пора йти і навіть вибрав наступника – Володимира Євдокимова, свого нинішнього заступника. З його допомогою він буде продовжувати контролювати МВС. А сам може бути віце-прем'єром з силових питань у черговому складі Кабміну. Або навіть секретарем Радбезу.

Формальний відхід з посади глави МВС дозволить Авакову зберегти вплив, і дасть можливість, у разі необхідності, повернутися в Уряд на посаду віце-прем'єра з оборони і безпеки, з можливістю контролю над усіма силовими структурами. Але в той же час дозволить зняти з себе відповідальність за розгін майбутніх масштабних протестних акцій.

Правда, варіант» наступник " в українських реаліях взагалі не працює, тим більше, в Міністерстві внутрішніх справ. Аваков разом з Коломойським створили досить потужну зв'язку, яка дозволяла впливати на багато чого. Але не на все. Хто хоче "збити" Арсена? В першу чергу « "соросята«, які не в перший раз качають тему з»невинно репресованими активістами". Це справи Гандзюк, Шеремета і Стерненко.

Відставки Авакова хоче і президент Зеленський. Але боїться залишитися сам на сам з Порошенком. Глава МВС дуже вміло експлуатує страхи президента, демонструє свої можливості і постійно натякає, що тільки завдяки йому " вулиця Під контролем».

Це правда. Під МВС знаходяться найбільш організовані формування радикалів:» Національний корпус«,» Національні Дружини«, батальйон» Азов«, новостворена організація»Центурія".

Все йде до того, що по своїй волі глава МВС йти не збирається. Йому, в принципі, нікуди особливо податися. Хіба що в партію Коломойського "за майбутнє". "Соросята" хочуть поставити на Міністерство внутрішніх справ Хатію Деканоїдзе, з якою у Арсена давні рахунки. Залишається тільки роль» весільного генерала " – віце-прем'єр без повноважень або секретар Радбезу. Це "робота" на рік максимум. Потім "аксакала" відправлять на звалище.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини