xcounter
Calendar Icon

Українці радіють перемозі Байдена, але чи варто?

11.11.2020 09:55 (Оновлено 11.11.2020 в 10:15)

Байден планує підтримувати Порошенка і надалі відсунути Зеленського. Найближчим часом всіх чекає нещадна конкуренція між Порошенком і Зеленським, а також взаємні звинувачення в роботі на Кремль і на Трампа.

Вибори в США вже давно стали об'єктом уваги політиків більшості країн світу, при цьому у кожного лідера країни є свої надії і уявлення про майбутні політичні відносини, які безумовно залежать від того, хто переможе. Багато українців радіють перемозі Байдена, проте не всі замислюються, що чекає Україну, якщо Джо Байден стане президентом?

Байден планує підтримувати Порошенка і надалі відсунути Зеленського. Найближчим часом всіх чекає нещадна конкуренція між Порошенком і Зеленським, а також взаємні звинувачення в роботі на Кремль і на Трампа.

Однак і Порошенко, і Зеленський чужі люди для демократів. До того ж Байден завжди залишався прихильником жорсткої лінії по Донбасу. За часів Обами Байден і Вікторія Нуланд тиснули на українську владу щодо внесення змін до Конституції за особливим статусом Донбасу і прийняття "Мінських" законів. Якраз при Трампі цей процес повністю зупинився. У тому числі і з причини того, що Трамп взагалі боявся робити хоч якісь рухи в бік Москви, побоюючись звинувачень у зв'язках з Путіним. Саме за Трампа Україні почали постачати летальну зброю.

Байден безумовно стане тиснути на Росію і мотивувати Україну робити те ж саме. Ще влітку 2020 року видання Politico опублікувало матеріал з пропозиціями експертів, близьких до Демпартії щодо зміни політики щодо Росії. Загальний сенс-постійне посилення санкційного тиску контрпродуктивно і лише штовхає Москву до зміцнення союзу з Китаєм. Потрібно переходити до більш гнучкої стратегії – коли Росії буде даватися можливість змінювати свою політику в обмін на скасування тих чи інших санкцій. Що стосується України, то там говорилося: не можна допускати, щоб ситуація в країні і далі погіршувала відносини американців з Росією. Що, як мінімум не має на увазі ескалації по Донбасу. Швидше навпаки-створює передумови для пошуку компромісу в обмін на зняття санкцій.

При цьому, руки для маневрів на російському напрямку у Демпартії виявляться розв'язані. На відміну від Трампа, який не міг зробити жодного кроку у відносинах з Москвою без звинувачень у роботі на Кремль. І вже тим більше не міг навіть заїкнутися про скасування санкцій. Однак у випадку з Байденом можливий і сценарій поліпшення відносин з Росією і списання з рахунків України. Загалом, не все так однозначно буде, якщо Байден прийде до влади. В першу чергу він займеться азіатським регіоном-нормалізацією відносин з Китаєм, а також вирішенням питань з Євросоюзом, з яким за час президентства Трампа у США накопичилося безліч кризових моментів.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини