xcounter
Calendar Icon

Карантин вихідного дня - імітація турботи про людей

19.11.2020 11:20 (Оновлено 19.11.2020 в 11:20)

Прем'єр Денис Шмигаль назвав це «локальним локдауном» і пригрозив більш жорсткими заходами, якщо темпи добового приросту хворих збережуться.

З 14 листопада в Україні діє «карантин вихідного дня». В суботу і неділю не працюють ресторани, бари, ТРЦ, музеї, кінотеатри та інші громадські місця. Дозволена робота продуктових магазинів, аптек і автозаправок. Прем'єр Денис Шмигаль назвав це «локальним локдауном» і пригрозив більш жорсткими заходами, якщо темпи добового приросту хворих збережуться.

Ще в травні, коли Україна почала поступово послаблювати карантинні обмеження, народний депутат Микита Потураєв з фракції «Слуга народу» підрахував, що з початку пандемії коронавируса, з 30 тисяч підприємств в сфері громадського харчування, 12 тисяч ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності. Решта ж зазнали колосальних збитків, але залишилися на плаву.

Тому не зрозумілою залишається логіка дій української влади. І офіс президента, і уряд визнають, що ситуація з епідемією складається загрозливо, практично кожен день оновлюється черговий антирекорд за кількістю хворих. Міністерство охорони здоров'я попереджає, що залишилася лише незначна кількість ліжко-місць. Близько десяти відсотків. Припинені всі планові операції в клініках, щоб хоч якось розвантажити медичні установи.

В таких умовах «карантин вихідного дня» ніяк не допоможе знизити масштаби епідемії. Замість нього необхідний «повний локдаун» і впровадження системи контролю і виявлення тих, що заразилися за китайським зразком: ПЛР-тести за 24 години, контроль пересування і контактів через мобільний додаток і так далі. Життєво важливо змусити МОЗ прискорити створення нових моногоспіталей і дооснащення лікарень. Уряд повинен розробити систему компенсацій бізнесу, який втратив через тотального карантину доходи.

І гроші є. Дані Порталу публічних фінансів про витрати Державного підприємства «Медичні закупівлі України», через які закуповується МОЗ, свідчать, що станом на 29 вересня 2020 року Міністерство охорони здоров'я витратило на закупівлі всього 44,2 млн грн (1,8%) з 2,4 млрд, виділених з Фонду боротьби з СOVID-19.

Більш того, глава Рахункової палати України Валерій Пацкан 1 жовтня в ефірі Українського радіо заявив, що з ковідного фонду не закуплено жодного апарат штучної вентиляції легенів (ШВЛ). До речі, медики так і не дочекалися з державного бюджету обіцяних додаткових доплат до заробітної плати.

Команда Зеленського знову економить гроші фонду боротьби з COVID-19, щоб направити їх на будівництво нових доріг. Іншого пояснення немає.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини