xcounter
Calendar Icon

Інвестори з КНР звернулися в «корпорацію монстрів»

23.11.2020 11:25 (Оновлено 23.11.2020 в 11:48)

Уже кілька років інвестори з Піднебесної не можуть почати повноцінно експлуатувати отримане підприємство «Мотор Січ».

Китайські інвестори, які зібралися під вивіскою Skyrizon, і харківський бізнесмен Олександр Ярославський (DCH Group) втомилися блукати в пітьмі безпросвітної української корупції та подавати прохання АМКУ. Ще у вересні вони направили до Антимонопольного комітету заявку для схвалення концентрації 75% акцій українського ПАТ «Мотор Січ», а паралельно намагалися скасувати через суд арешт акцій підприємства з ініціативи СБУ. Але безуспішно.

Уже кілька років інвестори з Піднебесної не можуть почати повноцінно експлуатувати отримане підприємство «Мотор Січ». Свої збитки вони в 3,5 млрд доларів і мають намір стягнути його з держави Україна в міжнародному арбітражі. Представляти китайську сторону будуть три провідні юридичні компанії WilmerHale, DLA Piper та Bird & Bird (всі США). У цих компаніях працюють екс-директор ФБР Роберт Мюллер і Дуглас Емхофф - чоловік екс-прокурора Каліфорнії Камали Харріс, яка займе пост віце-президента США при президенті Джо Байдена.

Інвестори з КНР вважають, що своїми діями українська влада експропріювала їх інвестиції, а також порушила інші їх права, передбачених чинною Угодою про заохочення і взаємний захист інвестицій, підписаної 31 жовтня 1992 року, між урядами України та Китайської Народної Республіки.

Іншими словами, китайські інвестори найняли «корпорацію монстрів» після кидків і принижень в українських державних структурах. Поведінка влади - «подяку» України за найбільшу в її історії інвестицію в промисловість на мільярд доларів, і за fast-line-пропуск на китайський авіаринок ємністю в мільярди доларів.

І скоро державі Україна в особі кожного українського платника податків доведеться заплатити чек на 3,5 млрд доларів за рейдерське банкет групки мародерів, наділених владою.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини