xcounter
Calendar Icon

Посли "Великої сімки ЄС", керують "незалежною державою" Україна

11.12.2020 11:46

Йдеться про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірні дані в електронних деклараціях чиновників і депутатів. Конституційний суд визнав цю норму такою, що не відповідає Основному закону. Це сполошило наших американських і європейських «партнерів».

Це така суто місцева форма правління. Її називають "семипосольщной". Або "більшовики «(від словосполучення»Велика сімка"). Хлопці взагалі не соромляться. Відкрито ходять по органах влади і вимагають прийняття потрібних їм рішень.

Здавалося б, представники іноземних держав повинні лише представляти інтереси своїх урядів. Але не в Україні. 3 грудня « "Більшовики" прийшли в кабінет спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова і в категоричній формі зажадали негайно порушити Конституцію України. І рівно через 24 години їх бажання було виконано. Правда, не в повному обсязі, але факт залишається фактом. Посли ЄС відкрито втрутилися в законодавчий процес.

Йдеться про відновлення кримінальної відповідальності за недостовірні дані в електронних деклараціях чиновників і депутатів. Конституційний суд визнав цю норму такою, що не відповідає Основному закону. Це сполошило наших американських і європейських «партнерів». Тотальне декларування ввели з ініціативи Держдепу, щоб тримати всіх місцевих чиновників «на гачку». Найменше порушення карається тривалим терміном тюремного ув'язнення.

Є ціла структура-Національне агентство з питань запобігання корупції, яке спеціалізується на перевірці витрат і доходів всіх категорій службовців. Після рішення КС його діяльність була паралізована. Тому "банда послів" і увірвалася в кабінет спікера.

Рада, яка як би є вищим законодавчим органом країни, моментально повернула кримінальну відповідальність за недостовірне декларування. Однак, навчені гірким досвідом депутати постаралися максимально пом'якшити жорсткі норми попереднього закону. Раніше все було просто: забув задекларувати самокат тещі – сідай у в'язницю на п'ять років. Або ж "вирішуй питання" в агентстві. Розцінки відомі « "чиста Декларація" чиновника вищого рівня коштує від десяти тисяч доларів,» відбілювання " (внесення правок) – від двадцяти тисяч.

У новій редакції закону передбачена міра відповідальності не у вигляді позбавлення волі, а в більш м'якому форматі – обмеження свободи. Суть в тому, що якщо декларант вкаже відомості, які відрізняються від реальних, на суму в $321 428, то настає відповідальність або у вигляді штрафу, або «обмеження свободи». Не до в'язниці, а під нагляд з обов'язковим залученням до «суспільно корисної праці». Вулиці помсти, в лікарнях качки виносити.

У варіанті Зеленського, який теж був поданий в Раду, передбачалося виключно тюремне ув'язнення в разі виявлення порушень на суму в $ 142 857. Однак парламентарії "підстелили собі соломки". Чи залишаться задоволені посольські "більшовики"? Швидше за все, вони зрозуміють, що хитрі українські депутати їх банально «кинули».

Різке підвищення порогу настання відповідальності-понад триста тисяч доларів, дозволяє більшості чиновників уникати відповідальності за "корупційні доходи". Навіть якщо у парламентарія знайдуть «Бентлі», то він спокійно може виправдатися: забув внести в податкову декларацію. Довго в гаражі стояв. Благо сума дозволяє.

Якщо раніше Агентство починало розслідування на основі фотографії дорогих годинників депутата, то тепер їх можливості різко обмежені. До того ж, суспільно-корисні роботи в українських умовах зводяться до вміння домовлятися з наглядовими органами. Останні, до слова, завжди підуть назустріч "клієнту".

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини