xcounter
Calendar Icon

Заходу вигідно мати поруч бідного українського сусіда

16.12.2020 09:33 (Оновлено 16.12.2020 в 09:35)

Захід не радить Україні робити ті дії, які зробили Європу і США багатими. Уряд України без указки Заходу не думає робити що-небудь корисного для держави

Серед заяв політичних експертів досить часто можна почути фразу: "Не робіть те, що вам радять багаті країни сьогодні. Робіть те, що зробило їх багатими вчора". Однак Захід не радить Україні робити ті дії, які зробили Європу і США багатими.

Уряд України без указки Заходу не думає робити що-небудь корисного для держави: знижувати податки, використовувати емісію в продуктивних цілях, посилювати державні інвестиції в соціальний капітал, здешевлювати кредити для бізнесу, захищати свій внутрішній ринок і найману працю, націоналізувати стратегічні інфраструктурні галузі. Все, що Україні радить Захід - це максимальне відкриття зовнішнього доступу до національних природних ресурсів (Надра, земля), масова приватизація всіх об'єктів, жорстка бюджетна політика, ліквідація спрощеної системи оподаткування, десоціалізація держави у вигляді пенсійної, медичної та освітньої "реформ". Українців переконують-експорт трудових ресурсів та імпорт споживчих товарів-це добре. Це ознака "цивілізованості".

Тридцять років тому, Західна фінансова система жадібно вбирала трильйони доларів, що кинулися до неї після розвалу СРСР. Захід створив офшорну систему для зняття фінансових рент з корупційного сегмента країн, що розвиваються. І в даний час Україну змушують перетворити так званий український "Сорочинський ярмарок" в стандарти "швейцарського банкінгу", імплементувати правила жорсткої фіскалізації.

Європейський союз ніяк не хоче мати у своїх східних кордонів сусіда, який за прикладом Туреччини збільшив би населення в два рази, наростив економіку і в один прекрасний момент, прокинувся б з "неоімперськими" амбіціями у вигляді "українського світу". Ні, такий сусід нікому не потрібен. Небезпечно мати справу з державою в стадії високої динаміки, де все вирує, народжуються нові амбіції і великі цілі, а еліти хочуть увійти в історію. Вистачить Європі однієї "молодої Туреччини", яка вже доводить до істерики Париж.

З Україною у західних сусідів "вийшло". Населення не зросло в два рази, а зменшилося в півтора. Подушевий дохід - не 10 тисяч доларів, а 3,5. У той же час місцеві політичні еліти думають не про те, як увійти в історії, всі їхні думки про нові віллах і яхтах за кордоном, а не про країну. Ніяких великих цілей, нуль амбіцій. Тим часом, сусідні європейські держави вже пішли вперед, навіть Молдова.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини