xcounter
Calendar Icon

Гроші ЄС-це як амерканська вакцина. Тільки набагато крутіше

17.12.2020 09:40 (Оновлено 17.12.2020 в 09:40)

На думку глави українського Кабміну, гроші ЄС-це як амерканська вакцина. Тільки набагато крутіше.

Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Денис Шмигаль принижено дякували Європейській комісії за надання першого траншу кредиту на 600 млн євро. "Вкрай вдячний голові Європейської комісії Урсулі фон дер Ляйєн за надання такої необхідної Україні фінансової допомоги...це вагома підтримка нашої економічної стабільності", - написав президент незалежної і суверенної держави.

Прем'єр Шмигаль був ще більш емоційний:"Україна високо цінує підтримку ЄС у ці складні часи, ми отримали шанс пережити епідемію COVID-19". На думку глави українського Кабміну, гроші ЄС-це як амерканська вакцина. Тільки набагато крутіше.

Поки лідери країни принижено дякували за надання кредиту, який необхідно повернути, представник ЄК прямим текстом заявив, що гроші надані лише під відновлення виконання вимог МВФ. І якщо Єврокомісія побачить, що вимоги не будуть виконуватися, другого траншу в розмірі 600 млн євро Україні не бачити, як своїх вух.

Зазначимо, що меморандум про надання Європейською комісією кредиту на суму в 1,2 млрд євро був ратифікований Верховною Радою ще влітку поточного року. Потужний резонанс викликав перелік вимог "європейських партнерів", під виконання яких вони погоджувалися надати кошти.

Це розширення кількості наглядових рад за участю іноземних представників в держкомпаніях і органах влади, зняття обмежень на виплату воістину космічних зарплат членам наглядових рад (від $15 000 до $250 000 в місяць), гарантія продовження перебування Артема Ситника на посаді голови Національного антикорупційного бюро, допуск іноземних експертів в комісії, що займається відбором українських суддів, узгодження з Венеціанською комісією всіх законопроектів, які стосуються антикорупційної діяльності та фінансів.

І це, підкреслю, далеко не повний перелік вимог ЄК. Фактично за 1,2 млрд євро Україна добровільно здає себе в оренду Євросоюзу. Перший транш повинен був надійти ще у вересні 2020 року. Однак можлива відставка глави НАБУ Ситника зірвала термін надання кредиту. В результаті Зеленський публічно, у присутності послів "Великої сімки" (Японії, Англії, США, Канади, Італії, Франції та Німеччини) поклявся, що не виконуватиме рішення Конституційного Суду про незаконність призначення Ситника на посаду голови Бюро.

Тим часом, у Верховній Раді зовсім недавно планували розглянути створення Бюро економічної безпеки, однак, питання так і залишилося"в повітрі". Тепер, всі 15 мільйонів гривень, виділені на його створення, підуть на премії Міністерству фінансів. Таке рішення ухвалив Комітет з питань бюджету, підтримавши постанову Кабміну №1497-р.

За словами нардепа від" Слуги народу " Ольги Василевської-Смаглюк, гроші на створення Бюро економічної безпеки спочатку закладалися в бюджет не для того, щоб створити новий орган, а для того, щоб розкидати на інші потреби.

До того ж, не дивлячись на всі проблеми з держбюджетом, нардепи підняли зарплати своїм помічникам в два рази. За грудень між помічниками одного нардепа розподілятимуть 105 тисяч 100 гривень.

Гроші є! Будемо ділити ... грошей немає... попросимо у Європи!

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини