xcounter
Calendar Icon

Україна як поле битви для Заходу і Росії

22.12.2020 09:26 (Оновлено 22.12.2020 в 10:10)

Україна серед колишніх країн СНД виявилася єдиною країною, яка так і не зуміла провести радикальні соціально-економічні та політичні реформи, відновити свій добробут і відірватися від свого радянського минулого.

З дня визнання України незалежною у 1991 році зовнішньополітичні чинники завжди відігравали важливішу роль, ніж внутрішньополітичні. У своїй внутрішній і зовнішній політиці Україна постійно озиралася, як на Росію, так і на захід. І як тільки одна зі сторін надавала підвищену увагу Україні, як тут же, інша сторона завдавала удару у відповідь.

Більш того, останні 10 років український фактор ставав важливим явищем внутрішньополітичної боротьби між США і Росією. Саме від планів і поведінки Москви і Вашингтона, більшою мірою, залежав розвиток або деградація України. А так як, ні та, ні інша сторона не планує випустити Україну зі сфери свого впливу, вона топчеться на місці вже цілих 30 років, пропускаючи вперед інші більш щасливі країни.

В результаті Україна серед колишніх країн СНД виявилася єдиною країною, яка так і не зуміла провести радикальні соціально-економічні та політичні реформи, відновити свій добробут і відірватися від свого радянського минулого. Більше того, за рівнем державної слабкості та корумпованості Україна міцно увійшла до групи найнещасніших країн світу. У підсумку чим гостріше стає боротьба Заходу і Росії за Україну, тим гірше стає самій Україні.

"Соросята", як і за часів Ющенка, показали свою повну непридатність і корумпованість в українському політичному полі. Тому Захід постійно змушений йти на компроміси з Москвою. Тим більше, що на самому заході немає єдиної думки і бажання допомагати Києву. До того ж Кремль ніколи не приховував, історичну залученість України в зону інтересів Росії. А захід не надто чинив опір цим планам.

Тим часом український олігархат, як головний провідник зовнішнього впливу, виріс у могутню економічну і політичну силу, не завдяки радикальним економічним реформам, а завдяки невпинній корупції. Саме корупція є одним з головних ефективних механізмом впливу Заходу на Україну. Боротьба з корупцією є найкращим прикладом втручання Заходу у внутрішні справи України. Українські президенти і олігархи навчилися використовувати антикорупційні органи в боротьбі зі своїми економічними конкурентами або політичними противниками. Точно так, як колишній президент-олігарх Порошенко показав всьому світу приклад якомога під виглядом банківської реформи, на якій наполягав Захід, стати мільярдером у злиденній країні.

Україна, як незалежна держава, з'явилася в світі не в результаті успішної внутрішньополітичної боротьби за свою незалежність, а в результаті боротьби колективного Заходу з Радянським Союзом. Ця історична причина на десятиліття визначила принципи існування і розвитку України.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини