xcounter
Calendar Icon

Українці повстали проти нових тарифів і вимагають скасування нових цін на газ

13.01.2021 14:00 (Оновлено 13.01.2021 в 14:18)

Під час свят в країні пройшла хвиля протестів через нові газові тарифи, які почали діяти з 1 січня.

Новий рік в Україні розпочався з надзвичайної події в газовій галузі. Близько трьох тисяч домогосподарств залишилися без газопостачання через вибух магістрального трубопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» поблизу села Калайдинці Лубенського району Полтавської області. Техногенна аварія привернула увагу всіх ЗМІ. У підсумку, рятувальникам вдалося загасити пожежу за кілька годин. Однак в даний час дозріла інша газова проблема, і "вибух" в даному випадку стався в суспільстві.

Під час свят в країні пройшла хвиля протестів через нові газові тарифи, які почали діяти з 1 січня. Рекордно високі ціни на газ для більшості населення означають, що тепер доведеться платити більше 10 грн за кубічний метр. Для порівняння, ще півроку тому вартість газу для населення була майже втричі нижчою.

Жителі з різних областей вимагали скасування нових цін, а учасники акцій виходили з плакатами, на яких написано: «ні підняттю цін на газ», «Ганьба» і т. д.

В уряді необхідність підвищення тарифів пояснили значним скороченням обсягів виробництва теплоенергії, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також збільшенням витрат на послуги з розподілу природного газу.

Очікується, що на початку лютого, коли громадяни, які опалюють газом свої будинки, отримають нові платіжки із захмарними сумами, протести набудуть нової сили. В даний час активісти з народу вже організовуються через соціальні мережі і створюють петиції з вимогами до уряду щодо скасування збільшення ціни на газ (https://petition.president.gov.ua/petition/111100).

На розмір тарифів, як відомо, впливають багато факторів, головні серед яких-вартість енергоносіїв і стан інфраструктури. За оцінками галузевих експертів, близько 70% українських тепломереж - в аварійному стані. Тому українці не тільки страждають від періодичних відключень теплопостачання в опалювальний період, а й додатково оплачують "підігрів повітря". Без значних капіталовкладень в галузь ситуація буде тільки погіршуватися.

Враховуючи кризовий стан української економіки в 2020 році як наслідок коронавірусу і непродуманої стратегії держави, підвищення тарифів стало додатковим ударом і для підприємств, і для громадян. Підвищення цін на газ в даний час є несвоєчасним і непродуманим кроком, так як у всіх державах уряд намагається підтримати бізнес і населення, а не збільшувати тягар для них, чим і займається українська влада.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини