xcounter
Calendar Icon

США мають намір посадити екс-прокурора Луценка

21.01.2021 11:20

Американські правоохоронці готують звинувачення колишньому українському генеральному прокурору Юрію Луценку.

Йдеться про незаконне збагачення та фальсифікацію кримінальних справ щодо громадян США, які, в тому числі, проживають і на території України.

За незаконне збагачення і перевищення службових повноважень Луценка вже садили: при Януковичі екс-глава МВС відбував термін у Менській колонії. Тепер же посадити Луценка хочуть ті, заради кого він стояв на Майдані. Причому, під економічними претензіями завуальовані політичні мотиви: екс-генпрокурора звинувачують у зв'язках з адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані. Про їхні контакти говорив помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джордж Кент. При цьому він запевняв, що компромат на Байденов і «Буризму» Луценко передав за вказівкою президента Порошенка.

Дану "сенсацію" американський дипломат озвучив в ході відкритих свідчень у Конгресі у справі про імпічмент Трампа про тиск на Україну. Кент послався на розмови з колишнім прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і трьох міністрів, прізвищ та Імен яких не назвав.

Крім того, Джордж Кент додав, що інформаційну кампанію проти посла США Марі Йованович і американського посольства організував Юрій Луценко. Дійсно, екс-генпрокурор став причиною дострокового відкликання Йованович: він публічно заявив, що посол вимагала від ГПУ не чіпати «недоторканних» політиків з особистого списку.

Крім того, соратник Петра Порошенка дав інтерв'ю адвокату Трампа Джуліані для його документального фільму. У ньому колишній генпрокурор заявив, що екс-посол США в Україні Йованович брехала під присягою. Про те, що Луценко допомагав Джуліані створювати» антибайденівський " фільм підтвердила і прес – секретар Юрія Віталійовича-Лариса Сарган.

Тому Юрій Луценко всерйоз задумався над політичним притулком в Росії – в обмін на здачу патріотів, які влаштували державний переворот в 2014 році. Адже крім Росії всі інші країни швидко його здадуть США.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини