xcounter
Calendar Icon

Київ в одному ряду з Сеулом, Торонто і Сіднеєм побореться за звання "найрозумнішого" міста у світі

Столиця України завдяки інноваційному проєкту KyivSmartCity увійшла у світовий фінал World Smart City Awards. Київ в одному ряду з Сеулом, Торонто, Сіднеєм, Боготою та Курітібаною побореться за звання "найрозумнішого" міста у світі. Про це повідомив радник київського міського голови з питань інформаційно-цифрових технологій та масових заходів Юрій Зозуля, який у 2017 році став координатором робочої групи Google – KyivSmartCity. Зозуля також є президентом Національної Української федерації вейкбордингу та воднолижного спорту, засновником спортивного комплексу Xpark.

"Від KyivSmartCity до дронкуполу "Муромець". На 8 рік створення "розумного Києва" він потрапив у фіналісти World Smart City Awards та претендує на звання "найрозумнішого" міста у світі. Сеул, Торонто, Сідней, Богота і Курітіба в одному ряду з Києвом. Переможців оголосять 16 листопада на конгресі Smart City Expo в Барселоні", - розповів Зозуля.

Він нагадав, що у 2014 році старт цьому інноваційному проєкту дав мер столиці Віталій Кличко. На перших нарадах по Київсмартсіті більшість чиновників скептично відносились до проєкту. Мовляв, "не надо нам рассказывать, как корабли будут бороздить просторы космоса". Але не дивлячись ні на що, мер вірив в команду і у липні 2016 року було створено Департамент інформаційно комунікаційних технологій - це за 3 роки до створення Міністерства цифрової трансформації). Була прийнята Програма електронна столиця на 2015-2018 роки, а наступну програму, яка і нині є діючою, прийняли на 2019-2022 роки. У 2019 році був запущений додаток KyivSmartCity, який пізніше перетворився в Київ цифровий. До речі, Додаток "Дія" було запущено на рік пізніше - у 2020 році.

"Все почалося з Києва. І в 2022 році світ визнає, що наша технічна політика в програму була дійсно закладена правильно. І хоча бюрократія та інші негаразди не дозволили запустити багато запланованих сервісів скоріше і якісніше, але і цього виявилось достатньо, щоб увійти в світовий фінал World Smart City Awards. Зараз у нас новий виклик Дронкупол над Києвом. Вірю, що через років 5 ми увійдемо в найнадійнійший дронкупол світу", - зазначив Зозуля.

Він також подякував меру, талановитим співвітчизникам та командам, хто створював наше технологічне чудо "розумний Київ", і додав, що розумна нація є непереможною.

Читайте також: Український пошук Google має стати справді українським
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини