xcounter
Calendar Icon

Боротьба за крісло президента НОК: Жан Беленюк викликав на дебати Гутцайта (відео)

11.11.2022 11:43 (Оновлено 11.11.2022 в 11:43)

Олімпійський чемпіон Токіо-2020, народний депутат та кандидат в президенти Національного олімпійського комітету України Жан Беленюк викликав олімпійського чемпіона Барселони-1992 та міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта на дебати. Про це він повідомив під час презентації програми кандидата на пост президента НОК.

"У нас було багато закидів щодо нашої несистемності. Сьогодні ми презентували свою програму. Закид був від міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта. Після цієї презентації хочу викликати Вадима Марковича на публічні дебати, щоб він продемонстрував своє бачення і свою програму. Ми дискутуватимемо з приводу наших програм. Можливо він скаже щось таке цікаве, що після цього я зніму свою кандидатуру", - сказав Беленюк.

Він запропонував провести дебати на олімпійській базі у Конча-Заспа цієї неділі - 13 листопада.

"Це буде дуже символічно. Вадиме Марковичу, давайте подискутуємо. Можемо вибрати зал боротьби, зал фехтування або просто приміщення, де комфортно почуватимемося", - запропонував Беленюк.

Беленюк викликав на дебати Гутцайта у боротьбі за крісло голови НОК України (відео)

Беленюк наголосив, що є дві основні функції НОКу, які мають бути фундаментальними. Це захист наших спортсменів на міжнародній арені, особливо в часи коли вони такого захисту найбільше потребують, і залучення та справедливий розподіл коштів між спортсменами та федераціями, коли фінансування розподіляється за принципами і правилами здорового фінансово-результативного клімату, а не чиїхось особистих вподобань.

Також кандидат у президенти НОК розповів, які він планує запровадити зміни у разі перемоги у виборах.

"Наша головна мета – системно змінити парадигму та сприйняття цієї організації. Ми вважаємо, що є певні точки зростання, які потрібно використати. Перше, що ми хочемо наголосити, потрібно мати чіткі плани. Плани на рік, на 2 роки, на 4. Максимум – на 8 років. Такі дедлайни ми ставимо перед собою до кінця 2023 року, визначиться, що ми маємо зробити до Олімпіади тощо", - пояснив Беленюк.

Зміни, які Жан Беленюк планує запровадити у разі перемоги у виборах президента НОК

Серед головних тез, які виділив олімпійський чемпіон наступні:

  • Проєкт змін до статуту НОК;
  • Повернення посади Генерального секретаря НОК;
  • Створення санкційного комітету НОК. Він повинен буде відслідковувати намагання росіян та білорусів повернутися у світовий спорт та запобігати їм;
  • Фінансовий і правовий аудит НОК;
  • Деталізація напрямків роботи та обов’язків віцепрезидента;
  • Розробити дві стратегії в рамках НОК: розвитку масового спорту в Україні та переходу на клубну систему спорту;
  • Цифровізація спорту в Україні;
  • Перезавантаження спортивного арбітражного суду НОК;
  • Створення на базі НОК спеціального органу антидопінгової політики, розробка сучасного антидопінгового кодексу;
  • Підготовка до ОІ-2024 за рахунок аналітики потреб федерації в цілому та спортсменів зокрема;
  • Розвиток масового спорту.
  • Створення Олімпійського музею-коворкінгу-івент простору де зможуть презентувати та працювати учасники спортивного ринку

Як відомо, президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка після 17 років на цій посаді не буде переобиратися на новий термін. Вибори пройдуть 17 листопада. Серед кандидатів Жан Беленюк, Олена Білосюк, Вадим Гутцайт та Ігор Малинський.

Читайте також: Геніальні рішення лежать на поверхні: Україна нанесла удар Росії, нанісши візити у країни Африки з нардепом-афроукраїнцем
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини