xcounter
Calendar Icon

Australian Open–2023: українські тенісистки поборються за перемогу

11.01.2023 23:19 (Оновлено 11.01.2023 в 23:19)

9 січня стартував щорічний турнір із серії Великого Шолома Australian Open–2023, але пристрасті навколо нього киплять уже зараз. Перемога на змаганнях такого рівня — велике досягнення, та і фінансова складова дає змогу суттєво збільшити спортсменам суму власних призових. Шанувальники великого тенісу завжди з нетерпінням очікують цієї події, але у 2023 турнір буде особливим для жіночого тенісу, бо WTA святкує свій ювілейний 50-й сезон. Якщо ви є шанувальником спорту, то вам не упустіть можливість заробітку з партнерською програмою від https://traff.family/.

Калініна та Костюк — в основній сітці змагань

В українському жіночому тенісі багато яскравих спортсменок, і Australian Open–2023 пройде не без їх участі. На жаль, Еліна Світоліна, яка довгий час була першою ракеткою, через зміни в особистому житті не братиме участі у змаганнях, але наразі після пологів поступово повертається до спорту. На Відкритому чемпіонаті Австралії очікуємо її тепер уже наступного року. Нова перша ракетка України Ангеліна Калініна та талановита Марта Костюк, які в оновленому рейтингу посідають 39 та 70 позиції відповідно, почнуть змагання як учасниці основної сітки 16 січня 2023 року.

Тогорічний Australian Open був для Ангеліни невдалим. Її зупинила ще у першому колі Джессіка Пегула, хоча Калініна боролася до останнього. Вирішальним став третій сет із рахунком 5:7. Зараз на спортсменці подвійна відповідальність — досить високе місце у світовому рейтингу та статус першої ракетки України. Шанси на перемогу є, тим більше що Калініна брала участь в Олімпіаді 2014 року та всіх турнірах Великого Шолому. До речі, Іга Свьонтек перемогла на Відкритому чемпіонаті Франції, перебуваючи на 54 сходинці.

Поява Марти Костюк у дорослому тенісі у свій час спричинила сенсацію, хоча її досягнення як юніора теж були чималими — друга ракетка світу, чемпіонка Australian Open–2017 у поодинокому розряді та US Open–2017 у парному. З 2018 року вона досить стрімко піднялася у світовому рейтингу, подолавши кваліфікацію Відкритого чемпіонату Австралії та пройшовши три кола в основній сітці. За протистоянням Еліни Світоліної, четвертої сіяної на той час, та Марти Костюк із цікавістю спостерігав увесь світ. Дива не сталося, але остання піднялася у рейтингу на 243 сходинку.

У 2021 році разом з Еліною Світоліною та Даяною Ястремською Костюк включили до складу Олімпійської збірної України.

Australian Open-2022 для Костюк був вдалішим, ніж для Калініної. Знову протистояння у третьому колі та боротьба у трьох сетах, тепер із Паулою Бадоса. До речі, іспанська опонентка Марти, ексдруга ракетка світу, зараз посідає 13 місце в оновленому рейтингу, за результатами 2021 року була восьмою. Костюк програла, але мала гідну суперницю.

Українські спортсменки у кваліфікації Australian Open-2023

До кваліфікації на Australian Open подали заявки Леся Цуренко, Дар’я Снігур, Катарина Завацька, Даяна Ястремська та Катерина Байндль. Жодна з них, крім останньої, не входить до топ-100 світового рейтингу, хоча новачками їх не назвати.

Найдосвідченішою є Леся Цуренко. Спортсменка має свій характерний стиль, грає досить потужно. Найкращим у кар’єрі спортсменки був сезон 2018 року, коли вона посіла 27 місце у рейтингу WTA. Має багатий досвід протистоянь із топовими тенісистками, серед яких Гарбіньє Мугуруса, Каролін Возняцкі, Маркета Вондроушова. На сьогодні у Лесі Цуренко є 4 титули WTA. На жаль, часто травмується, тому не може наразі показати свій найкращий теніс.

Перспективною є Даяна Ястремська. У 2020 році вона посідала 37 сходинку рейтингу, але допінговий скандал вибив спортсменку з колії, хоча 2021-му її невинуватість таки була доведена. Даяні 22 роки, на рахунку — два юніорських фінали мейджорів у 2016, 3 дорослих титули WTA та досвід участі в усіх Шоломах.

Катерина Байндль відоміша під прізвищем Козлова, що вона змінила після того, як взяла шлюб. Наразі посідає 99 місце у рейтингу WTA.

Боротьба у кваліфікації почнеться 9 січня 2023 року. Побажаємо нашим спортсменкам наснаги та сподіваємося на історичний український фінал на Australian Open-2023.

29 січня стануть відомі імена всіх чемпіонів Відкритого чемпіонату Австралії — однієї з найвизначніших подій у світі великого тенісу.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини