xcounter
Calendar Icon

Напади на державні будівлі та захоплення заручників: Росія готує переворот в Молдові

13.02.2023 14:13 (Оновлено 13.02.2023 в 14:13)

Президент Молдови Майя Санду заявила, що Росія планує здійснити держпереворот у Молдові. Для цього Москва може використовувати протести "опозиції", залучаючи до них людей з військовою підготовкою, а також громадян РФ, Білорусі, балканських країн.

Ці люди повинні будуть атакувати урядові будівлі з метою зміни влади в країні. Про це Санду заявила сьогодні на прес-брифінгу посилаючись на отримані від України розвіддані.

Читайте також: Дві російські ракети "Калібр" пролетіли над Молдовою та Румунією, але НАТО це нічому не вчить
"План Росії на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників", - розповіла вона.

Президент Молдови повідомила, що за допомогою протестів опозиції Росія має намір здійснити держпереворот і змінити владу в Кишиневі.

"Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця і логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції про правила в'їзду в Молдову для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії", - сказала Санду.

Глава держави зазначила, що "при здійсненні плану злочинці розраховують на деякі внутрішні сили, зокрема, на злочинні угруповання, такі як партія "Шор", деяких ветеранів, колишніх співробітників правоохоронних органів і людей, відомих своїми зв'язками з Плахотнюком".

За словами Санду, мета цих дій - "повалення конституційної і легітимної влади в Кишиневі й заміна її на нелегітимну", проросійську, "щоб зупинити процес європейської інтеграції республіки і використати Молдову у війні проти України".

Президент заявила, що парламент Молдови має якомога швидше ухвалити законопроекти, які нададуть Службі інформації та безпеки, а також прокуратурі необхідні інструменти "для більш ефективної боротьби з ризиками безпеки країни".

"Усіх, хто бере участь в таких акціях, і хто їх захищає, необхідно притягнути до відповідальності", - додала Санду.

Вона закликала громадян бути пильними і довіряти офіційній інформації, оскільки "найбільш агресивною формою атаки є інформаційна атака".

Як відомо, У МЗС Молдови відреагували на падіння уламків російської ракети на півночі країни (фото, відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини