xcounter
Calendar Icon

Заборони на УПЦ МП в Запорізькій області не буде

У той час як на сайті Запорізької міськради петиція про заборону Української православної церкви Московського Патріархату набрала необхідну кількість голосів всього за одну добу, два чиновники Запорізької обласної ради заблокували процес прийняття такого рішення на рівні всієї області.

Йдеться про керуючого справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради Володимира Подорожка та начальника управління юридичного забезпечення облради Єгора Мороза, які свого часу були призначені на посади за пропозицією представників нині забороненої проросійської партії "Опозиційний блок", керівництво якої тісно пов’язане з УПЦ Московського патріархату.

Обидва посадовці, шляхом надання офіційних письмових зауважень, фактично заблокували можливість швидкого розгляду та прийняття проєкту рішення "Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборони діяльності Української православної церкви Московського патріархату на території Запорізької області", поданого депутатом Сергієм Лишенком.

Проєкт рішення з приміткою "Зауваження" опублікований на офіційному сайті Запорізької облради 24 квітня.

У "Зауваженнях" Мороза, які також підтримав Подорожко, йдеться про те, що Запорізька облрада не може розглядати та голосувати за відповідний проєкт рішення, оскільки, на їх думку, документ не відповідає чинному законодавству.

Нагадаємо, у Вінницькій, Житомирській, Львівській та Тернопільській областях депутати не побачили жодних перешкод для ухвалення подібних рішень. У цих регіонах московська церква була заборонена ще минулого року. У квітні цього року УПЦ МП також була заборонена у Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях.

Як повідомили журналістам співрозмовники у Запорізькій облраді, Подорожко та Мороз свідомо заблокували процес заборони УПЦ МП в Запорізькій області. В аркуші погодження відповідного проєкту рішення, своїми підписами, обидва чиновники засвідчили, що мають до нього зауваження, в той час, як всі інші посадовці Запорізької облради підписали документ без зауважень.

Працівники облради нарікають, що попри офіційну заборону "Опоблоку" та санкції проти лідерів політсили, які нині переховуються від правосуддя, та за квотою якої обидва чиновники були призначені на посади, вони й досі не звільнені та продовжують працювати на керівних посадах в апараті Запорізької облради.

За даними джерел видання у правоохоронних органах, саме за підтримки обох посадовців отримала посаду директорка КЗ "Кам’янко-Дніпровська загальноосвітня санаторна школа-інтернат", скандальна депутатка облради Ніна Гурська, котра з перших днів війни перейшла на бік окупантів та вже отримала повідомлення про підозру від Запорізької облпрокуратури у колабораціонізмі та впровадженні стандартів російської освіти.

Представники місцевих волонтерських організацій та ветерани війни готують запити до правоохоронних органів та вимагають звільнення Подорожка та Мороза з посад і в разі відсутності належної реакції з боку влади обіцяють вдатись до радикальних заходів.

Нагадаємо, що раніше запорізькі посадовці опинились у центрі гучних скандалів. Єгор Мороз, котрий свого часу опрацьовував питання передачі Запорізькій єпархії московського патріархату однієї з будівель Запорізької обласної дитячої лікарні, маючи оклад в 10,5 тис. грн, під час війни купив люксове авто за 1,7 мільйона гривень. А Подорожко фігурує у кримінальній справі щодо закупівлі в період блекауту одним з запорізьких освітніх закладів генератора за ціною втричі вищою за ринкову.

Читайте також: У Дніпрі затримали ФСБ-попа, який розбещував рідних доньок 13 і 15 років (фото)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини