xcounter
Calendar Icon

У Києві провели Всеукраїнський турнір із самбо пам’яті капітана ГУР Назара Боровицького

25.03.2024 21:55 (Оновлено 25.03.2024 в 21:55)
Максим Іншаков, «Обозреватель»

У Києві провели Всеукраїнський турнір із самбо пам’яті капітана Головного управління розвідки України Назара Боровицького. Змагались між собою діти та юнаки зі всієї України. На турнірі також побували українські військові, а один з підрозділів ГУР отримав для себе автомобіль, який подарував віцепрезидент Федерації самбо України Олександр Волков.

Поєдинки проводились, як між окремими спортсменами, так і у командному заліку. Переможці отримали медалі, кубки та цінні призи від Федерації самбо України та Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Учасники турніру хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих військових, які впали смертю хоробрих на полі бою. Гімн України на початку турніру виконав відомий співак Єрмак, який нині також воює.

''Ми дуже раді проводити такі турніри. Це велика честь для нас. Я хотів би подякувати суддям, тренерам за їх роботу, а учасникам побажати перемоги. Це не перше змагання, яке ми проводимо в пам'ять про українських військових. Ми продовжимо цю практику і надалі'', - розповів віце-президент Федерації самбо України Олександр Волков.

Серед почесних гостей турніру були діючі військовослужбовці, екс-командувач Сил спеціальних операцій Віктор Хоренко, військовий полку ''Азов'' Владислав ''Доцент'' Дутчак.

капітан ГУР МО Назарій Броневицький

Турнір присвятили капітану ГУР МО Назарію Броневицькому. 30-річний військовий все своє життя віддав службі. Він родом з Полтавщини, випускник Національної академії Служби Безпеки України, Брав участь в антитерористичній операції на сході України. Був учасником експедиції спасіння в афганський Кабул у 2021 році.

У день загибелі Назар з своїм підрозділом вилетів гвинтокрилі Мі-8 на допомогу пораненим з ''Азовсталі''. Але вертоліт, не долетівши всього декілька кілометрів до підконтрольної Україні території, був збитий ворожою ракетою. Це був його третій та останній політ в Маріуполь.

За особисті мужність і героїзм, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності відзначений орденом Золота Зірка.

'Він прагнув з самого дитинства бути військовим і пішов цим шляхом. Син дуже любив спорт. Він для нього був важливою частиною життя'', - розповів Богдан Бороцький.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини