xcounter
Calendar Icon

У Києві пройшов півмарафон Незламності 2024 (відео, фото)

15.04.2024 12:15 (Оновлено 15.04.2024 в 21:36)

У Києві 13-14 квітня відбувся Київський напівмарафон Незламності 2024 від Run Ukraine.

Генеральний директор Дмитро Черницький та організаційний директор Іван Третьяков Run Ukraine з перших днів повномасштабного вторгнення служать у ЗСУ.

"Київський напівмарафон, що проходить у столиці України вже 14-й раз, зібрав 5500 учасників, з них 5030 бігли в Києві та майже 500 - у всьому світі. У кожного учасника власна історія та своя мотивація, але всі вони об'єднані бігом", - повідомили організатори.

Полтавський рятувальник Андрій Гречаний подолав дистанцію 21 км у спорядженні пожежника та присвятив свій забіг загиблим унаслідок повторного ворожого обстрілу харківським рятувальникам.

Серед учасників були також чинні військові, які долали 10 км у рамках дистанції "Герої нації". Дніпрянин Дмитро Луговський (108 бригада ТРО) спеціально взяв відпустку, щоб приїхати до Києва та взяти участь у забігу.

У рамках старту "Зроби Next Step" ветерани на протезах подолали символічні 150 метрів. Ці воїни пройшли, або зараз проходять лікування та реабілітацію в центрі Next Step в Ірпені, що є проєктом американського благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine.

Цього року Київський півмарафон Незламності 2024 мав важливу благодійну мету. Захід зібрав 1 012 568 грн, а національна мережа аптек "Бажаємо Здоров'я" додала ще 1 мільйон гривень до збору.

Тож 2 млн 12 568 гривень буде спрямовано на спеціальне обладнання для евакуаційних автомобілів на фронт медичного батальйону УДА "Госпітальєри". Парамедики-добровольці беруть участь у російсько-українській війні з 2014 року.

Йдеться про кисневі концентратори для військових цілей SAROS 3000, що замінюють звичні балони з киснем, які є вибухонебезпечними і наражають на небезпеку кожну команду медиків. SAROS 3000 працюють у критичних умовах, а головне - дають змогу виробляти кисень безперервно з навколишнього середовища як на полі бою, так і в евакуаційному транспорті.

Серед відомих особистостей, які взяли участь у заході - українська гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор Ганна Різатдінова, легкоатлетка, срібна призерка Олімпійських ігор та Чемпіонату світу Ірина Ліщинська, фітнес-експертка, тренерка й амбасадорка GymBeam Сергій Андрійович, телеведучі Анатолій Анатоліч та Марічка Падалко та інші.

Переможцями заходу на основній дистанції, 21 км, в абсолюті серед чоловіків став Іван Стребков з результатом 1:06:31, а серед жінок - Уляна Рачинська (1:19:29).

Окрім основної, напівмарафонської дистанції, був окремий старт для швидких атлетів "Швидкий старт 21 км", де змагалися швидкі бігуни-аматори серед чоловіків та жінок.

Переможці на дистанції 21 км в абсолюті:

Жінки:

  • Рачинська Уляна - 1:19:29
  • Бурковська Наталія - 1:19:37
  • Радко Марія - 1:20:52

Чоловіки:

  • Стребков Іван - 1:06:31
  • Писарєв Олексій - 1:06:40
  • Ростікус Роман - 1:08:10

Серед бігунів, які пробігли півмарафон, було визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок і чоловіків. Також були нагороджені призери у вікових категоріях.

А всі учасники заходу, які подолали свою дистанцію, отримали пам'ятні медалі фінішера та подарунки від партнерів.

Цьогоріч медаль фінішера всіх дистанцій символізує переплетіння символів сьогоднішніх цінностей Київського півмарафону Незламності 2024: столиці, що об'єднує бігунів уже 14-й рік поспіль, щоб бігти разом найбільший півмарафон країни, навесні, під квітучими каштанами.

У перший день заходу, у суботу, 13 квітня, відбулися забіги на дистанціях 10 км, 5 км, Миля Незламності (1,6 км), безплатні дитячі старти та забіг "Герої нації", де діючі військові долали 10 км.

Фото:

kyivhalfmarathon.org

Читайте також: Серцевий напад Евана Ндіки перервав матч чемпіонату Італії Рома-Удінезе (відео)
Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини