xcounter
Calendar Icon

Канівська ГЕС: підсумки роботи за 2019 рік та амбітні плани

12.12.2019 17:19 (Оновлено 12.12.2019 в 17:19)

Головними напрямками роботи Канівської ГЕС у 2019 році стали виробіток електроенергії в нових умовах ринку, а також продовження реконструкції гідроагрегатів та блочного обладнання.

Канівська ГЕС знаходиться біля північної околиці міста Канева і є другою сходинкою Дніпровського каскаду. Гідроелектростанція має цікаву історію: свого часу вона вдихнула нове життя у відоме та красиво місто – Канів. Та й сьогодні відіграє у житті міста неабияку економічну роль. Канівська ГЕС – рентабельне підприємство. Податки сплачуються регулярно та своєчасно: так, за 11 місяців цього року в місцевий бюджет перераховано 21°456 тис. грн, в державний – 37 518 тис. грн.

Умови роботи на новому ринку електроенергії, що був запроваджений в Україні у липні, вимагають від колективу певної концентрації зусиль. У зв’язку з постійними змінами в законодавстві та в умовах ринку, виконання деяких договорів ускладнено. Але колектив ГЕС докладає максимум сил, аби робота була виконана якісно та вчасно. На початок 2019 року встановлена потужність Канівської ГЕС дорівнює 493 МВт. У 2019-му році на філії вироблено 554 573 тис. кВт*год.

Реконструкція та модернізація

Реконструкція на Канівській ГЕС триває з 1996 року. Наразі її другий етап входить у завершальну фазу та розпочинається підготовка до третього. Так, цьогоріч було проведено чотири капітальних ремонти гідроагрегатів та гідротурбінного обладнання, а також шістнадцять поточних ремонтів гідроагрегатів та всіх вимикачів. Продовжується реконструкція 2-х блоків, включаючи 7 турбін, 7 генераторів та 8 допоміжних систем гідроагрегатів. Завершення робіт заплановано на 2021 рік.

В межах проєкту «Реконструкція ІІ черга» на Канівській ГЕС було придбано трансформатор, реконструйовано обладнання козлового крана, проведено реконструкцію покрівлі ГЕС. Наразі виконуються роботи по лікуванню бетону напірної стінки підтурбінного приміщення, а також розчистка дренажного каналу правобережної греблі, що мають завершитися наступного року.

Під час реконструкції багато уваги потрібно приділяти факторам, що впливають на продуктивність роботи реконструйованого обладнання. І один з найголовніших таких факторів – це навчання персоналу. Грамотна експлуатація обладнання дає змогу продовжити термін його роботи.

Добробут колективу

Укргідроенерго дотримується норм Колективного договору, що визначає трудові відносини в компанії. Так, в документі задекларований потужний соціальний блок: програма добровільного медичного страхування, надання матеріальної допомоги при народженні дитини, виплати на організацію відпочинку та оздоровлення, підтримка пенсіонерів і ветеранів та ін. В рамках програми «Моє робоче місце», енергетики забезпечені комфортними робочими місцями, що ремонтуються та оснащуються новою офісною технікою за потреби. Співробітникам станції, що виконують роботи в небезпечних умовах, надається спеціальний одяг та взуття, засоби індивідуального захисту. Також передбачена доплата та додаткові дні до відпустки згідно Колективного договору.

Сьогодні на станції працює більше 300 чоловік. Цьогоріч зарплата фахівців філії зросла на 50%, як і по всьому підприємству.

Протягом 2019 року на Канівській ГЕС оздоровилось близько 170 співробітників. До програми медичного страхування долучилося 130 чоловік, а вакциновано від різних хвороб – майже 200 енергетиків. Співпраця з громадами

Канівська ГЕС взаємодіє з громадами для розвитку соціальної, економічної та екологічної сфер в регіоні. Користуються великим попитом екскурсії гідроелектростанцією, що регулярно проводяться для усіх бажаючих. Відвідувачі знайомляться з діяльністю ГЕС, історією та перспективами розвитку великої гідроенергетики в Україні.

Також, дбаючи про розвиток громад у місцях присутності, цього року філія виступила партнером Канівського фізкультурно-спортивного клубу «Спарта» та допомогла з придбанням спорядження. Наразі в «Спарті» безкоштовно тренується близько 150 дітей різного віку, серед яких діти працівників Канівської ГЕС. Серед вихованців клубу – чемпіон України з боксу серед школярів Олександр Кузнецов.

Плани на майбутнє

Процес реконструкції – це кропітка та відповідальна робота великої кількості висококваліфікованих фахівців. Сама реконструкція дає змогу підприємству рости і розвиватись: збільшувати свої потужності та покращувати якість виробленої продукції, дбати про екологію, економічно зростати, поліпшувати умови праці та кваліфікацію співробітників. Тому колектив ГЕС з оптимізмом дивиться в майбутнє. До 50-річного ювілею запуску першого гідроагрегату Канівської ГЕС, який відбудеться у 2022 році, планується: закінчити реконструкцію 4 і 5 блоків, збудувати новий адміністративно- виробничий корпус та збільшити сумарну потужність ГЕС до 524 МВт.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини