xcounter
Calendar Icon

В Одесі відбудеться круглий стіл «Криза виконання Україною вимог Конвенції ПДНВ та перевірки ІМО – ризики та пропозиції»

19.02.2020 13:47 (Оновлено 19.02.2020 в 13:48)

26 лютого 2020 року об 11:00 в конференц-залі компанії «Пласке» (м. Одеса, вул. Маразліївська, 14-А) розпочне роботу круглий стіл

«Криза виконання Україною вимог Конвенції ПДНВ та перевірки ІМО – ризики та пропозиції».

Організатор: АСОЦІАЦІЯ «МОРСЬКА ПАЛАТА УКРАЇНИ»

Мета: визначення першочерговості завдань та можливостей галузі задля запобігання колапсу в системі підготовки моряків.

Основні теми для обговорення:

  • Результати аудитів ЕМSА та ІМО, що були проведені у 2018 році та коригувальні дії, вжиті для усунення виявлених недоліків та зауважень аудиторів.
  • Звіт України про проведення незалежної оцінки національної системи підготовки, оцінки компетентності та дипломування моряків на виконання вимог Правила І/8 Конвенції ПДНВ.
  • Юридичні аспекти не виконання зауважень перевірки України ЕМСА та ІМО.
  • Ризики для моряків та вітчизняного крюінгу, що повʼязані із можливими санкціями ІМО стосовно невиконання Україною вимог Конвенції ПДНВ.
  • Підтвердження якості підготовки українських моряків, як запорука забезпечення їх права на працю.
  • Участь морської громадськості у втіленні необхідних заходів для термінової підготовки корегувальних дій задля запобігання негативних висновків експертів ІМО.

Запрошені: керівники Міністерства інфраструктури України, Міністерства закордонних справ України, Голова Одеської ОДА, Одеський міський голова, керівники крюінгових компаній, профільних ВУЗів, національні експерти, ЗМІ.

Ініціатива Морської Палати України ґрунтується на гострій необхідності саме зараз визначити потенційні ризики системи підготовки моряків з огляду на результати проведених у 2018 році аудитів поважними європейськими організаціями ІМО та ЕМСА.

Тривалий час морська спільнота перебувала у здогадках наскільки успішно Україна пройшла ці аудити? Які було виявлено недоліки? Як швидко та якими інструментами такі недоліки мають бути виправлені?

Інформація про незадовільний стан надання відповідних звітів до ІМО щодо вжитих заходів державою та, відповідно, ризику потрапляння України до так званого «чорного списку» сколихнула морську спільноту на початку лютого. Адже «чорний список» реальна загроза для сфери працевлаштування українських моряків через невизнання легітимності морських документів.

Втім Міністерство інфраструктури не поділяє стурбованості морської спільноти, демонструє впевненість в успішному перебігу подій, не вдаючись до викладення документів, що мали б стати переконливими аргументами для усіх зацікавлених сторін – самих моряків, національного крюінгу, учбових закладів, тренажерних центрів.

В умовах відсутності зацікавленості Міністерства інфраструктури в будь-якому форматі спілкування з морською спільнотою, МПУ взяла на себе організацію обговорення важливого питання усіма зацікавленими сторонами задля напрацювання інструментів оперативного реагування та усунення виявлених недоліків.

Акредитація ЗМІ за e-mail: [email protected]

Додаткова інформація за тел: +380977461976

на сайті: https://www.mpu.in.ua/2020/02/19/mpu-inicziyuvala-...

ФБ: https://www.facebook.com/marinechamberofukraine/

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини