xcounter
Calendar Icon

Складання меню на тиждень: корисні лайфхаки

Більшість сучасних кулінарів-любителів віддають перевагу сервісам доставки продуктів додому, забуваючи про те, наскільки приємно самостійно пройтися магазинами, вибрати найбільш вдалий товар серед величезного асортименту. Нечасті прогулянки, наприклад, раз на тиждень принесуть позитивні емоції, проте щоденні походи по магазинах можуть швидко перетворитися на рутину. У цьому разі на допомогу прийде планування меню і купівля всіх необхідних продуктів на тиждень. Ми із задоволенням розповімо вам про деякі секрети складання плану.

Якщо ви відмовились від споживання м’яса самостійне планування раціону може викликати певні складнощі. Тоді вам в пригоді стане готове пескетаріанське меню від нутриціолога у блозі METRO. За посиланням https://www.metro.ua/Blogs/Ratsionalne-menyu/Dvotyzhnevyy-ratsion-four читайте готові рецепти для раціону на 2 тижні та список продуктів до них.

Чому краще жити за планом?

Однією з найважливіших переваг короткочасного планування побутових процесів є економія. Насамперед потрібно згадати про гроші. Імпульсивні покупки можуть завдати шкоди вашому бюджету, тому при бажанні економити рекомендовано максимально дотримуватися плану. Це зовсім не означає, що не можна купувати нічого зайвого. Тішити себе можна і потрібно, але варто заздалегідь визначитися, що покупка не міститиме, наприклад, більше трьох товарів поза списком за один похід до магазину. Таким чином ви задовольните свої маленькі потреби, але водночас не витратите купу грошей на непотрібні речі.

Крім того, побутове планування допоможе максимально раціонально розподіляти продукти для страв. У результаті кількість відходів і зіпсованих товарів буде мінімізовано. Ще однією перевагою складання планів є економія сил і часу. Спочатку вам може здатися, що планування є досить нудним і трудомістким процесом, проте ви досить швидко звикнете. Тим паче це набагато простіше, ніж кілька разів на тиждень ходити по магазинах по продукти, яких бракує, і водночас докуповувати все більше й більше непотрібних товарів.

складання меню на тиждень

Поради щодо складання меню на тиждень

Насамперед потрібно визначитися з днем, коли ви складатимете меню і їхатимете за покупками. Для більшості людей, які працюють, кращим варіантом є субота або неділя, щоб підготуватися до робочих буднів. Продуктивно скласти меню і позбутися набридливого питання про те, що ж приготувати, допоможуть такі лайфхаки:

  1. Приймати рішення всією сім'єю. Дуже важливо, щоб усі члени родини розповіли про те, що вони хочуть їсти наступного тижня. Для зручності можна залишити аркуш паперу на холодильнику, де кожен зможе написати свої побажання.
  2. Враховувати різні відхилення від звичних буднів. Це можуть бути свята, дієти та інші нюанси. Меню має підходити конкретному випадку.
  3. обговорювати доступний бюджет. Для отримання максимальної користі від планування потрібно обов'язково обговорювати суму, яку ваша сім'я готова витратити на продукти. Намагайтеся не порушувати обмеження.
  4. Не звалювати непосильну ношу. Щоб трохи розвантажити себе у важкі робочі дні, можна трохи запастися напівфабрикатами, які можна швидко приготувати на сніданок або вечерю.
  5. Використовувати оригінальні рецепти для розведення повсякденного меню. Наприклад, замість звичної картоплі можна купити батат, а замість обридлої курки — індичку.
  6. Вибирати для меню корисні страви. У результаті планування допоможе зробити раціон харчування вашої родини більш здоровим.

Після того як ви склали меню на весь тиждень, варто вибрати найбільш вдалий магазин. За наявності у списку різнопланових страв, краще віддати перевагу мережі магазинів METRO, в яких ви гарантовано знайдете все необхідне і вам не доведеться їхати в інші супермаркети

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини