xcounter
Calendar Icon

Що таке ліпосомальний вітамін С?

10.03.2023 09:06 (Оновлено 10.03.2023 в 09:06)

Ліпосомальний вітамін С є вдосконаленою формою, розробленою для кращого засвоєння та використання організмом. Ліпосоми — це маленькі сферичні клітини, що складаються із зовнішнього шару жирних кислот, званих фосфоліпідами, видобутими з соняшнику чи сої. Ліпосоми також мають внутрішній відділ, що складається з води та водорозчинних активних інгредієнтів. Ліпосомальна структура захищає водорозчинні інгредієнти (такі як вітамін С) у внутрішньому відділі.

Головною перевагою ліпосомального вітаміну С є покращене засвоєння. Існує певний поріг здатності наших кишкових клітин поглинати більш високі дози вітаміну С. Ось чому більш високі дози вітаміну С можуть викликати газоутворення та/або діарею. Ліпосомальний вітамін С є значно більш біодоступним, ніж звичайний вітамін С, оскільки засвоюється організмом майже вдвічі швидше, ніж звичайний вітамін С. Ліпосомний вітамін С часто рекламують як пероральний варіант внутрішньовенного (IV) введення.

Користь ліпосомального вітаміну С для здоров’я

Користь ліпосомального вітаміну С для здоров’я подібна до звичайного вітаміну С. Основною функцією вітаміну С є виробництво колагену, основної білкової речовини в організмі людини. Оскільки колаген є дуже важливим білком для структур, які утримують наше тіло (сполучна тканина, хрящі, сухожилля тощо), вітамін С необхідний для загоєння ран, здоров’я ясен і запобігання легким утворенням синців.

Окрім своєї ролі в метаболізмі колагену, вітамін С також має вирішальне значення для антиоксидантної системи, імунної функції, виробництва хімічних речовин і гормонів мозку, а також для засвоєння та використання інших факторів харчування. Ліпосомальний вітамін С купити можна у спеціалізованих магазинах офлайн чи онлайн.

Багато наукових досліджень було проведено з використанням ліпосомального вітаміну С. У цікавому дослідженні було показано, що ліпосомальний вітамін С запобігає реперфузійному пошкодженню, пошкодженню тканини, яке виникає, коли кровопостачання повертається до тканини після періоду дефіциту кисню. Реперфузійне пошкодження є проблемою багатьох серцевих і серцево-судинних процедур і виникає після інфаркту міокарда або інсульту. Внутрішньовенне введення вітаміну С також захищає від реперфузійних пошкоджень. Внутрішньовенно вводять вітамін С, але оскільки ліпосомальний вітамін С має такий високий рівень всмоктування, він є пероральною альтернативою.

Одним із основних застосувань високих доз внутрішньовенного вітаміну С є покращення якості життя хворих на рак. Завдяки вищій біодоступності ліпосомальний вітамін С може бути чудовою альтернативою внутрішньовенному введенню.

Інше популярне застосування ліпосомального вітаміну С — це лікування застуди. Минуло більше 40 років з тих пір, як Лайнус Полінг написав «Вітамін С і звичайна застуда». Доктор Полінг спирається на кілька досліджень, які показують, що вітамін С дуже ефективний у зменшенні тяжкості симптомів і скороченні тривалості застуди. В даний час існує понад 30 клінічних випробувань за участю 11350 учасників, які оцінюють ефективність вітаміну С у профілактиці або лікуванні застуди. Незважаючи на те, що результати окремих досліджень можуть відрізнятися, коли об’єднати результати більш якісних досліджень, дослідники дійшли висновку, що вітамін С може бути дуже корисним для зниження ризику застуди. Цей висновок особливо вірний для людей, які перебувають у ситуаціях високого стресу.

Домашні ліпосомальні продукти

В Інтернеті є багато реклами домашнього вітаміну С. Однак процес простого поєднання порошку вітаміну С, горілки, лецитину та води в блендері та збивання, щоб отримати ліпосомну суміш, не дасть результату. виробляти ліпосоми необхідної якості, щоб бути ефективним носієм вітаміну С.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини