xcounter
Calendar Icon

4 причини, чому може з’явитися себорейний дерматит

21.04.2023 19:03 (Оновлено 21.04.2023 в 19:05)

Себорейний дерматит — це хронічне захворювання на шкірі, яке виникає через великий виробіток шкірного сала, що має змінений склад. Переважно виникає себорейний дерматит на голові — локалізується він на волосяній частині. Іноді може з’являтися на обличчі, грудях чи спині — всюди, де є багато сальних залоз. Серед дерматокосметики Vichy є засоби для догляду за шкірою, що дозволяють нормалізувати секрецію себуму.

Як зрозуміти, що у вас є дерматит?

Перший симптом, який можна вважати раннім, — це поява лупи на голові. Пізніше виникають додаткові симптоми:

  • свербіння;
  • почервоніння на шкірі;
  • утворення дрібних лусочок.

Іноді зони ураження можуть мокнути, через що з’являються відшарування шкіри жовтого кольору. Іноді захворювання супроводжується випадінням волосся. Це означає, що на шкірі йдуть запальні процеси, а ті своєю чергою впливають на фолікули. Поступово захворювання прогресує й поширюється на все більшу площу.

Пам’ятайте, що самостійно діагностувати собі захворювання неможливо. Для цього треба буде здати декілька аналізів і перевіритися у лікаря.

Себорейний дерматит — це хронічне захворювання на шкірі

Чому виникає дерматит?

Важливо розуміти, що спричинило розвиток себорейного дерматиту. Найчастіше у цьому винна грибкова інфекція, що викликана дріжджовим грибом Malassezia furfur. Основні причини, чому з’являється й розвивається хвороба:

  1. Проблеми з органами ендокринної системи.
  2. Порушення в роботі імунної системи.
  3. Захворювання, що пов’язані з центральною нервовою системою.
  4. Неправильне харчування й різка зміна способу життя.

Якщо вже такий дерматит розвивається, лікувати його можна тільки з дерматологом-трихологом. Зазвичай призначають комплексне лікування з медикаментами, вітамінами, спеціальними шампунями тощо.

Періодично робіть профілактику проблеми з лупою. Для цього підберіть правильний догляд за шкірою, що буде регулювати виробіток себуму, налаштуйте нормальне харчування й відмовтеся від шкідливих звичок. Підібрати правильний шампунь можете серед товарів Vichy — детальніше про всю дерматокосметику можете дізнатися на їх офіційному сайті.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини