xcounter
Calendar Icon

Вагома причина відмовитись від цукру

10.12.2018 11:46 (Оновлено 10.12.2018 в 11:48)
Светлана Фус, «Facebook»

​Як ви думаєте, чому дієтологи так активно виступають проти вживання великої кількості солодощів і цукру зокрема? На це у нас є підстави.

Це результати досліджень про вплив надлишку глюкози, та й взагалі всіх простих вуглеводів, на організм людини.

Доведено, що надлишок простих вуглеводів в харчуванні людини призводить до розвитку ожиріння, підвищує ризики появи цукрового діабету, судинних захворювань, патології суглобів і шкіри, знижує імунітет. Крім того, йде швидке старіння організму в цілому. Пов'язано це багато в чому з системним впливом надлишку простих вуглеводів на білки організму - колаген та еластин.

Ці білки складають основу сполучної тканини, на них припадає від 25% до 45% всіх білків організму. Саме колаген, разом з еластином відповідають за пружність, еластичність і міцність шкірних покривів, хрящової тканини, зв'язок та м'язів в організмі.

Коли в нашому харчуванні багато простих вуглеводів, швидко підвищується цукор в організмі і молекули надлишкової глюкози зв'язуються в першу чергу з білками. Цей процес називається неферментативним глікуванням білків. Якщо колаген та еластин піддаються глікуванню, вони деградують - втрачають гнучкість, тверднуть, ламаються. І природно, погано виконують свої функції. Це, як ви розумієте, призводить до руйнування суглобів, зниження еластичності зв'язок, а шкіра перестає бути підтягнутою, стає сухою, в'ялою, з'являються зморшки, виникають запальні елементи на шкірі обличчя, спини, грудей.

Глюкоза, при надлишку в організмі, реагує так не тільки з білками, але і з жирами. Добре, що це не фізіологічний процес, так відбувється тільки при високому урівні глюкози. В результаті виникають сполуки, які назваються кінцевими продуктами глікування (КПГ). Висока концентрація КПГ є одним з факторів старіння, розвитку хронічного запалення та ряду хвороб у старості.

Тому повинна попередити вас, що зловживання солодощами, солодкими напоями сприяє не тільки передчасному старінню шкіри, цим ми прокладаємо шлях до ранньої «в'ялості» організму, збільшуємо свій біологічний вік і зменшуємо, тим самим, життєвий ресурс.

Іншими словами, цукор додає вік і не тільки шкірі.

Я рекомендую виключати цукор з раціону або принаймні зводити його вживання до мінімуму. Нам досить солодкого смаку в натуральних продуктах. Якщо ви щодня з'їдаєте кілька фруктів, невелика кількість сухофруктів або меду, з вами нічого поганого не трапиться. Разом з глюкозою з них ми отримуємо клітковину, вітаміни і мікроелементи. Але, стакан соку, вичавлений з полукіллограма фруктів, чи доданий цукор в великих кількостях в продуктах харчування - зовсім інша і зовсім «несолодка» історія.

Будьте молоді та здорові!

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини