xcounter
Calendar Icon

Росія поглинає Донбас: про що і чому заговорили в ЄС

17.05.2021 09:08 (Оновлено 17.05.2021 в 12:01)

Європейський союз впевнений, що Росія почала поступове поглинання окупованих територій Донбасу. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на документ, представлений Брюсселем на цьому тижні державам-членам.

Утім виникає запитання - чому загроза масової паспортизації, яку РФ проводить на Донбасі, викликала стурбованість у представників ОБСЄ та країн ЄС лише зараз. Наразі у планах РФ — видати жителям ОРДЛО 1 млн російських паспортів. Тобто, зробити громадянами Російської Федерації близько третини населення окупованих територій.

Підготувавши грунт до того, що представницькі органи влади в ОРДЛО на момент можливого повернення в Україну були представлені громадянами РФ. А це — черговий конфлікт. Прекрасно розуміючи, що офіційний Київ навряд чи погодитися на повернення ОРДЛО з такою кількістю російських громадян, Кремль грає в довгу.

Адже якщо Україна не захоче приймати назад ОРДЛО після виконання "Мінська", Росія зможе добитися зняття частини санкцій. Тим часом Росія продовжує продавлювати політичну частину Мінських угод про входження квазіреспублік до складу України на правах фактично федеральних округів. І в такому випадку масова паспортизація створює передумови для прямого збройного втручання з боку РФ під виглядом захисту вже не просто російськомовного населення, але — російських громадян. Повторення абхазького сценарію..

Я вважаю, що вся ця ситуація стала можлива, тому що і українська влада (й при Порошенкові, й при Зеленському), і європейці боялися йти на ще більшу конфронтацію з РФ. А зараз "зросійщення" українських громадян на окупованих територіях — фактично незворотний процес.

На мою думку, протистояти цьому слід, приймаючи закони, згідно з якими наявність подвійного громадянства (з будь-якою країною, не тільки РФ, тому що є загрози паспортизації українців з боку Угорщини, Польщі, Румунії) передбачає автоматичне позбавлення громадянства України.

Відсутність українського громадянства — це відсутність права голосу на виборах. Що мінімізує вплив такого роду людей на формування порядку денного в Україні, особливо в політичному векторі.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини