xcounter
Calendar Icon

Порошенко вказав неповні відомості в своїй декларації

31.10.2016 13:13

У президента є сім днів, щоб внести виправлення в свою декларацію.

Він є власником творів мистецтва вартістю мільйони доларів кожен. Зокрема, на одному з міжнародних аукціонів (Christie's або Sotheby's) ним було придбано роботу генія епохи Ренесансу Сандро Боттічеллі за восьмизначну суму в доларах. Також у колекції Порошенка є робота Рубенса, не кажучи про російських митців Репіна чи Айвазовського. Усі вони прикрашають стіни його будинку в Козині, де господар з гордістю показував роботи своїм гостям, в тому числі іноземним.

Як легальний мільйонер, Порошенко має право на твори мистецтва. Але закон зобов'язує його прозвітувати перед суспільством щодо кожного окремого об'єкту рухомого майна, якщо його вартість перевищує 121 тисячу 800 гривень, тоді як Порошенко вирішив не подавати цю інформацію. В своїй електронній декларації він лише зазначив "колекція картин старих майстрів в кількості 15 одиниць" або "колекція картин сучасних художників імпресіоністів та сюреалістів (4 одиниці)".

У президента є сім днів, щоб внести виправлення в свою декларацію. До речі, багато хто з заможних декларантів вчинив правильно та задекларував картини під назвами (наприклад, Тарута, Аваков чи Хомутиннік). Єдине, що дозволяє закон - це не вказувати вартість і дату набуття цінного рухомого майна, якщо воно потрапило до господаря до першої електронної декларації. Але так само закон вимагає декларувати кожну одиницю окремо.

Неподання Порошенком інформації про кожен твір мистецтва є порушенням закону, оскільки подання до декларації неповних відомостей підпадає під визначення "завідомо недостовірні відомості" та тягне за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини