xcounter
Calendar Icon

Медіа-холдинг для Банкової. План захоплення каналу 112

31.01.2017 09:24

Бажання Петра Порошенко продовжити своє перебування на посаді вступило в заключну стадію – формування сприятливих умов для переобрання на другий термін.

Окрім консолідації силовиків, домовленостей на олігархам та формування виборчої каси, план традиційно включає перерозподіл медіа-ринку з метою змусити критичні голоси замовчати, а решту – гарантувати лояльне висвітлення політики.

За умов падіння рейтингів "5 каналу", фокус Банкової зосереджений на інших телеканалах, які мають значно більший вплив на виборців.

У цьому сенсі цікавий феномен каналу "NewsOne", який з нічого зробив загальноукраїнський рейтинг партії "За життя" та її лідерам – і за сумісництвом власникам каналу Євгену Мураєву та Вадиму Рабіновичу. Нещодавно ця телекомпанія, яка користується популярністю в східних регіонах, отримала нового керівника, пов'язаного з Банковою – людину, яка донедавна була медіа-консультантом Кононенка, працюючи на посаді радника міністра енергетики Насалика.

Власники інших каналів так чи інакше також схиляють до позитивного висвітлення Порошенка. Лояльність медіа-холдингу Ахметова гарантується формулою спільного заробітку на тепловій енергетиці "Роттердам +", а Коломойський з його телеканалом 1+1 перебуває на гачку влади з непогашеною заборгованістю за зобовязаннями Приватбанку.

Нещодавно Банкова спробувала "схилити до діалогу" і власника кількох рейтингових каналів Віктора Пінчука, почавши перевіркою силами повністю підконтрольної СБУ (!) його статті в газеті Wall Street Journal.

Якщо в цих випадках ми бачимо лише фінальний результат домовленостей або частину процесу, то в історії, про яку піде мова нижче, можна прослідкувати всю послідовність.

Ідеться про намагання оточення Порошенка взяти під контроль канал 112, що триває вже два роки. Це робилося та продовжує робитися за традиційною схемою – шляхом створення проблем, а потім – пропозиції, від якої "складно відмовитися". Минулого тижня Нацрада відмовилася продовжити каналу 112 ліцензію через начебто непрозору структуру власності.

Водночас ми маємо справу з типовим вибірковим застосуванням законів та покаранням за інакомислення. У моєму розпорядженні є розроблений представниками чинної влади план щодо "приборкання" каналу 112. Він включає в себе:

1) Припинення дії ліцензій в цифровому мультиплексі МЧ-5 для пяти підприємств, що здійснюють трансляцію каналу 112

2) Обмеження присутності каналу 112 в кабельних мережах

3) Відбір ліценції на супутникове мовлення

План було надіслано 2015 року тодішнім членом Нацради з питань телебачення та радіо, а нині депутатом від БПП Григорієм Шверком двом адресатам – Катерині Котенко та Юрію Артеменку, які обіймали посади відповідального секретаря та голови Нацради.

Катерина Котенко та Григорій Шверк є людьми, наближеними до Бориса Ложкіна, а Юрій Артеменко – безпосередньо до Порошенка.

Створюючи проблеми 112-му, Порошенко паралельно йшов шляхом торгів за телеканал. Будучи президентом, Порошенко пропонував купити для нього 112 канал посередникам – з метою подальшого переоформлення. Окрім Олександра Онищенка, з такою ініціативою виходили на покійного Ігоря Єремеєва, голови групи "Воля народу", який знайшов силу відмовитися від таких пропозицій.

З огляду на наближення виборів та загострення політичної ситуації, ми побачимо ще багато спроб змоделювати потрібне для Банкової медіа-середовище в країні. В умовах консолідації силовиків, єдиний спосіб запобігти цьому – робити ці змови надбанням громадськості шляхом максимального розголосу.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини