xcounter
Calendar Icon

Великий скандал в ЄС

16.04.2018 11:17

Прихована пачка файлів стала справжньою політичною бомбою.

Пачка файлів, яка опинилася в руках европарламентаріїв (завдяки порушенню правил конфіденційності, що буває рідко) стала справжньою політичною бомбою та вкрай збентежила Директорат Еврокомісії з питань конкуренції. Документи свідчать про те, що Брюссель знає повну правду та, незважаючи на це, вмиває руки, готуючись досягти зручного для себе порозуміння з Москвою, зневажаючи основні принципи европейського закону.

Найдовше в історії ЕС розслідування показало як контрольований Кремлем енергетичний гігант «Газпром» використовував свою надмірну владу для тиску на слабкі держави у східній Европі, а також для розділу єдиного енергетичного ринку ЕС за допомогою примусової цінової політики.

У доповіді припускається, що Німеччина вдовольнялася полюбовними угодами з «Газпромом», отримуючи відчутну перевагу у цінах на газ та витратах порівняно з іншими країнами ЕС, та залишаючи «прифронтових» членів ЕС на поталу московському кулаку.

Політичний контекст взагалі є вибуховим. Адже еврокомісар з питань конкуренції, Марґрете Вестаґер, проводила агресивну і досить суперечливу кампанію проти таких американських техкомпаній, як Google чи Apple, відкрито називаючи лідерів Кремнієвої долини загрозою европейській демократії.

Критики кажуть, що подвійні стандарти щодо Газпрому доводять, що Еврокомісія піддалася «нормативному захопленню» чи іншим формам тиску, ставши ідеологічно неврівноваженою.

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини