xcounter
Calendar Icon

Чому авокадо такий корисний

30.11.2018 13:20 (Оновлено 30.11.2018 в 13:22)
Светлана Фус, «Facebook»

Авокадо — це унікальний представник рослинної їжі. Він офіційно занесений до Книги рекордів Гіннеса як найпоживніший фрукт.

Авокадо знайоме нам порівняно недавно, але багато хто його вже вподобав і воно завойовує все більшу популярність. Тим, хто проходить повз цей плід в супермаркетах, рекомендую до нього придивитися уважніше.

М'якуш авокадо жирний і не солодкий. Не можна вживати кісточку і шкірку, тому що в них міститься токсична речовина персин, що захищає фрукт від грибків і паразитів, але в людини може викликати розлад травлення та алергічні реакції.

Не так важливо, до якого виду рослинної їжі авокадо відноситься. Важливі виняткові якості та користь, яку він може дати нашому організму. Поміркуйте самі.

АВОКАДО БАГАТИЙ НУТРІЄНТАМИ

Плоди авокадо багаті на кремній (в 100 г — 213% від денної норми), бором (відповідно — 143%), нікелем (140%). А ці елементи впливають на стан кісток, суглобів, судин, шкіри, волосся, відіграють важливу роль в обміні жирів, вуглеводів та гормонів. Особливо потрібно приділяти увагу цим елементам жінкам з клімаксом.

Також це хороше джерело калію і магнію. В авокадо високий вміст вітаміну Е (13% денної норми на 100 г), природного антиоксиданту, що захищає організм від передчасного старіння.

pixabay.com

В половині одного плоду міститься 9 г вуглеводів, приблизно 7 г з них це — клітковина, що складає 20% денної потреби. Всього 0,5 г від загальної кількості вуглеводів припадають на крохмаль, і 0,5–0,7 г на цукор. Через такий склад його глікемічний індекс дуже низький — 10.

АВОКАДО ПОКРАЩУЄ ІМУНІТЕТ І РОБИТЬ ОРГАНІЗМ МОЛОДШИМ

Високий вміст і унікальна комбінація природних антиоксидантів в авокадо, насамперед, вітамінів, мінералів і ненасичених жирних кислот, допомагають організму боротися з запаленнями та зміцюють імунітет.

100 г авокадо містить 1,5 добові дози фітостеринів, які зменшують концентрацію холестерину, сприяють виробленню колагену, зберігаючи молодість шкіри. Фітостерини також мають антиандрогенний ефект — знижують рівень і активність чоловічих гормонів андрогенів. Тому його слід додавати в раціон жінкам, у яких виявляють високий рівень чоловічих гормонів, наприклад, у разі полікістозу яєчників або клімаксі.

Додавати авокадо в чоловічий раціон потрібно з обережністю. Регулярне вживання може призвести до порушень гормонального фону та зниження рівня тестостерону — чоловічого статевого гормону. Але цю властивість авокадо можна використовувати чоловікам з гіпертрофією або аденомою простати. Це позитивно впливає на залозу. Вчені вважають, що вживання авокадо знижує ризик розвитку раку передміхурової залози.

Слід пам’ятати, що на 100 г авокадо, а це половинка м'якоті одного фрукта, припадає близько 120-160 калорій (залежно від сорту), в основному за рахунок жиру. І хоча в його складі є дуже корисні незамінні жирні кислоти — омега-3, омега-6, а також омега-9 — зловживати цим фруктом не слід. Адже на 100 г цього продукту припадає близько 15 г жирів, а це становить практично половину добової норми рослинних жирів.

АВОКАДО ЛЕГКО ГОТУВАТИ

Плід дуже м'який, що дозволяє поєднувати його з різними стравами. Їдять авокадо в сирому вигляді, як окрему страву, або в складі салатів, бутербродів, суші та смузі. У разі термічної оброки — авокадо набуває гіркий, неприємний смак через вміст в ньому таніну.

Значний вміст в авокадо жирів і харчових волокон дають можливість поєднувати його з овочами. Цей фрукт можна додавати в харчування під час посту. Завдяки багатому мінеральному, жирнокислотному та вітамінному складу й холестериннормалізуючі дії — авокадо дуже корисний для здоров'я.

Теми публікації:
Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Кращі криптовалютні біржі 2021 року для трейдерів-початківців

Популярні відео на YouTUBE
Тематичні матеріали
Binance
Цікаве
Найпопулярніші новини
Найкращі відео з YouTUBE
Популярні блоги
Погода і гороскоп
Автоновини